• Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στο Αίγιο

Peristeri News
Νοέμβριος30/ 2021

Μέγεθος 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ είχε η δόνηση που καταγράφηκε στις 16:20 της Τρίτης στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρό της εντοπίστηκε 19 χλμ βόρεια του Αιγίου, σε εστιακό βάθος 11 χλμ.

Τα ξημερώματα ο «Εγκέλαδος» έκανε την επίσκεψή του και στην Ικαρία.

Συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», καταγράφηκε σήμερα στις 06:00 στον θαλάσσιο χώρο 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ικαρίας, ενημέρωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Λίγο μετά ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ικαρίας.

Νέος μετασεισμός, επίσης 4,1 Ρίχτερ, καταγράφηκε και στις 12:32, στα 20 χλμ ΒΔ του νησιού, σε βάθος 16,5 χλμ.

Λέκκας: «Δεν υπάρχει ανησυχία»

«Είναι ένας σεισμός στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που έδωσε πέρυσι τον σεισμό στη Σάμο. Ένας σεισμός που εκδηλώθηκε σε περιοχή μικρής σεισμικότητας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή. Θα παρακολουθήσουμε την επόμενη περίοδο την εξέλιξη του φαινομένου» είπε στο Mega ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο ΕΚΠΑ, πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Όπως τόνισε, ο σεισμός στην Ικαρία δεν μπορεί να επηρεάσει το ρήγμα της Σάμου, καθώς αυτό εκτονώθηκε πέρυσι, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία.