PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών Πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών


Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών είχαν χθες και σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον απόηχο των αποκαλύψεων των WikiLeaks για τις συνομιλίες Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απ’ όλες τις συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση αποτελεί η ανάγκη να ολοκληρωθεί – εντός Απριλίου – η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αύριο, ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment