Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε υψηλό 12ετίας το δημόσιο χρέος στην ΠΓΔΜ:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Στο 46,8% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος της ΠΓΔΜ τον Αύγουστο, αυξημένο κατά 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Στο 46,8% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος της ΠΓΔΜ τον Αύγουστο, αυξημένο κατά 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Σε απόλυτους αριθμούς, το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στα τέλη Αυγούστου στα 3,977 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, 2,72 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε «εξωτερικό» χρέος (πιστωτές στο εξωτερικό), ενώ 1,27 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε «εσωτερικό» χρέος (πιστωτές στο εσωτερικό).

Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το υπουργείο Οικονομικών της χώρας γνωστοποιεί το ύψος του δημόσιου χρέους, καθώς τα τελευταία χρόνια περιοριζόταν μόνο σε στοιχεία για το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε και το δημόσιο χρέος όλων των προηγούμενων ετών, από το 2002.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το ποσοστό 46,8% στα τέλη Αυγούστου είναι το υψηλότερο ποσοστό δημόσιου χρέους που καταγράφεται από το 2002.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment