PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έχει περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς στον Σχίνο Κορινθίας


Έχει περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη. «Έχει περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς σε σχέση με την εικόνα της αρχικής της εκδήλωσης», είπε τονίζοντας ότι η φωτιά έλαβε διαστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η κατάσταση διαρκώς βελτιώνεται αλλά η μεγάλη έκταση που έχει καλύψει στη δυτική πλευρά των Γερανειων όπου το οδικό δίκτυο είναι περιορισμένο και έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις, αυτά τα δεδομένα δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό», πρόσθεσε κ. Βαθρακογιάννης.

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται, σημείωσε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Αν και ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ξεκίνησε μέσα από έναν ελαιώνα. Όπως είπε, στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από όλη την Ελλάδα καθώς το ανάγλυφο της περιοχής είναι δύσκολο «και θέλω να εξαλείψω κάθε κίνδυνο αναζωπύρωσης».

Λόγω της πυρκαγιάς, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, αλλά και δύο μοναστήρια του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Νωρίτερα το πρωί, με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα και οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού.

Στο μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία, στον κόμβο Μεγάρων- Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων προς Μάζι, ενώ τη νύχτα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από Σχίνο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για πολίτες, αλλά και για να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα τα πυροσβεστικά οχήματα.

 

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την στιγμή 17 αεροσκάφη που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων με το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, (που τη νύχτα έφτασε και τα 4 χιλιόμετρα), αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση.

Οι επικεφαλής, ωστόσο, φοβούνται αναζωπυρώσεις προς το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό στόχος αποτελεί ο περιορισμός της πυρκαγιά τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί. Υπάρχουν μόνο αναφορές για ζημιές σε αποθήκες και καλύβια, αλλά ο απολογισμός των ζημιών θα γίνει αφού ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια, γι’ αυτό βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment