PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη


Σε ύφεση και χωρίς ενεργά μέτωπα είναι η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, η οποία ξεκίνησε χθες σε δύο διαφορετικές εστίες τη νύχτα της Δευτέρας, στη Νέα Μάκρη, και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν πλέον πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς. Παρ’ όλα αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης ανέφερε πως 4 με 5 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων τα δύο πολύ σοβαρές.

Πληροφορίες για προσαγωγή ενός άντρα

Υπάρχουν πληροφορίες από μάρτυρες πως η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός άντρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να κινείται περίεργα, όπως είπαν οι κάτοικοι, μέσα στη φωτιά.

Γ. Πατούλης: Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό

«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης το πρωί της Τρίτης στο Mega.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοφόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή», πρόσθεσε.

Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να συνδράμουν ενάερια μέσα, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπήρξαν σπίτια που υπήρχαν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους, ενώ με τις πρώτες πρωινές ώρες όλοι οι δρόμοι θα ανοίξουν.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment