PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε ύφεση η φωτιά στη Χίο


Σε ύφεση βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί η φωτιά στη Χίο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, ωστόσο συνεχίζονται οι ρίψεις από δύο ελικόπτερα αλλά και οι επεμβάσεις σε μικροεστίες μέσα στα καμένα, από πυροσβεστική και εθελοντικές ομάδες.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε από τροχαίο ατύχημα. Σε δύο οικισμούς (Διευχά και Κατάβαση) εκδόθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα μήνυμα για εκκένωση μέσω του 112.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν ενώ το πρωί άρχισαν να επιχειρούν 9 εναέρια μέσα – ένα εκ των οποίων συντόνιζε την επιχείρηση. Ακόμα πυροσβέστες από Λέσβο και Αθήνα μεταφέρθηκαν στο νησί προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, τα πεζοπόρα τμήματα έχουν εισχωρήσει στο δάσος, μέσω των αντιπυρικών ζωνών για να «κόψουν» την φωτιά που -από το σημείο που προκλήθηκε- κινήθηκε νότια και ανατολικά, ενώ επέμβαση γίνεται και στην περιοχή πάνω από το χωριό Διευχά.

Από τροχαίο προκλήθηκε η φωτιά

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αυτοκίνητο. Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις).

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών: Μια δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μια δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Δόθηκε επίσης εντολή να συλληφθεί ο οδηγός και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment