PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σε τι φάση βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά έργα στο Περιστέρι


Ένα πάγιο και αναγκαίο έργο θεωρείται από τους πολίτες στο Περιστέρι η δημιουργία αντιπλημμυρικών υποδομών προκειμένου να αποφεύγονται άσχημες καταστάσεις με την πρώτη δυνατή βροχή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μικροί και μεγάλοι δρόμοι στο Περιστέρι έχουν γίνει ποτάμια παρασύροντας αυτοκίνητα ενώ δεν έχουν λείψει από την πόλη μας και εικόνες με πλημμυρισμένα σπίτια και γενικότερα κτίρια.

Δεν απέχει πολύ ο Οκτώβριος του 2014 όπου συνέβησαν απίστευτες καταστάσεις με αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο, νεκρούς ανθρώπους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ένα κατεστραμμένο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Τι ενέργειες γίνονται στο σήμερα

Στο σήμερα, αρκετά χρόνια μετά από εκείνα τα ακραία καιρικά φαινόμενα η αντιπλημμυρική εικόνα της πόλης παραμένει στο προσκήνιο και η ανάγκη για έργα υποδομών είναι ακόμα φανερή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Λύκος, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κάδρο δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν την περιοχή Τσαλαβούτα και τα βόρεια σημεία της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Λύκος, ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα στην περιοχή Τσαλαβούτα.

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έχει παραλάβει τη μελέτη του έργου και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 οπότε οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες από την εταιρεία που θα κερδίσει το διαγωνισμό.

Στο πλάνο βρίσκεται και ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο που περιλαμβάνει το βόρειο κομμάτι της πόλης και βρίσκεται στη φάση της διενέργειας μελέτης από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως έχει μάλιστα ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Αττικής στους ιθύνοντες του Δήμου Περιστερίου, η μελέτη σε περίπου ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί.

Από τη στιγμή που παραδοθεί στις υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου θα ξεκινήσει η αναζήτηση του φορέα χρηματοδότησης.

Δύο έργα που αναμένονται με μεγάλη ανυπομονησία από τους κατοίκους του Περιστερίου που σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση τίθενται αντιμέτωποι με πλημμύρες και χειμάρρους εντός της πόλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment