PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Σε συνεργασία με την Olympus προχωρά η Sony


Θα δουλέψουν μαζί στην παραγωγή φωτογραφικών μηχανών και ιατρικών οργάνων.

Μετά από τέσσερα χρόνια πτωτικής πορείας η Sony ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επενδύσει το ποσό των 50 δισεκατομμυρίων yen, περίπου 498 εκατομμύρια ευρώ, για να αγοράσει το 11% της Olympus.

Η Olympus έχει άμεση ανάγκη τα χρήματα από τότε που ο πρόεδρος της, Tsuyoshi Kikukawa ομολόγησε την ενοχή του σε κατηγορίες παραποίησης λογαριασμών που κόστισαν στην εταιρεία του 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ. Λόγω του σκανδάλου οι τιμές των μετοχών της εταιρείας έπεσαν κατακόρυφα, προκαλώντας στην Olympus ζημιές συνολικού ύψους 488 εκατομμυρίων ευρώ.

«Στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων μας, οι οποίοι ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο του 2012 στην Sony επιδιώκουμε την ανάπτυξη των ιατρικών δραστηριοτήτων μας» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kazuo Hirai. «Η συμμαχία με την Olympus είναι υψίστης σημασίας σε αυτά τα σχέδια.»

Οι δυο εταιρείες αναμένεται να δημιουργήσουν μια κοινή επιχείρηση στον χώρο της κατασκευής ιατρικών οργάνων, στην οποία η Sony θα κατέχει το 51% των μετοχών. Μέχρι το τέλος του 2012 θα κατασκευάζουν χειρουργικά ενδοσκόπια και μικροσκόπια με 3D video τα οποία θα επιτρέπουν στους γιατρούς να εξετάζουν ασθενείς.

Η Sony σκοπεύει ακόμα να αγοράσει το 11.5% των μετοχών της Olympus, επιτρέποντας στις δυο εταιρείες να μοιραστούν τις τεχνολογίες των φωτογραφικών μηχανών τους σε κάτι που ο Hirai χαρακτηρίζει ως «μια επιχειρηματική και οικονομική συμμαχία». Οι φωτογραφικές μηχανές της Olympus θα επωφεληθούν από τις τεχνολογίες αισθητήρων της Sony ενώ οι φωτογραφικές της Sony από την μεγάλη ποικιλία φακών και καθρεπτών της Olympus.

Ο Hirai πάντως ξεκαθάρισε πως σκοπός της συνεργασίας δεν είναι η τωρινή αλλά ούτε και η μελλοντική συγχώνευση των δυο εταιρειών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment