PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε οικονομικό αδιέξοδο τα αθλητικά σωματεία στο Περιστέρι


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν αθλητικά σωματεία στο Περιστέρι αφού ο κορωνοϊός τα έχει οδηγήσει σε οικονομικό τέλμα.

Η πόλη μας όπως και σε άλλους τομείς διαθέτει πλήθος αθλητικών σωματείων σε όλα σχεδόν τα αθλήματα με χιλιάδες συνδρομές.

Από τη στιγμή που η λειτουργία όλων των αθλημάτων τέθηκε σε αναστολή από την Κυβέρνηση, τα αθλητικά σωματεία έπαψαν να λαμβάνουν έσοδα.

Η παύση εσόδων για δύο μήνες μέχρι στιγμής ήταν επιβαρυντική για όλους τους ιδιοκτήτες συλλόγων και συνυπολογίζοντας το ότι οι ερχόμενοι μήνες είναι «νεκροί» σε θέμα εσόδων καταλαβαίνουμε την κρισιμότητα της κατάστασης.

Όπως ανέφερε στο PeristeriNews.gr ιδιοκτήτης σχολής μαχητικών αθλημάτων, τα σωματεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 15 Ιουνίου. Συνυπολογίζοντας ότι Ιούλιος και Αύγουστος είναι ανέκαθεν μήνες ελάχιστων ή μηδενικών εσόδων, καταλήγουμε σε έναν κύκλο ουσιαστικά 5 μηνών, χωρίς έσοδα.

Σε όλα αυτά αν αναλογιστούμε και τα έξοδα όπως το ενοίκιο και τους λογαριασμούς θεωρείται πλέον βέβαιο πως κάποια αθλητικά σωματεία δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν την επόμενη μέρα του κορωνοϊού.

Μιλάμε για αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις σε Ολυμπιακά αθλήματα που αποτελούν τη νέα γενιά και τους επόμενους που θα φορέσουν το εθνόσημο συμμετέχοντας σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Εκτός αυτού αξίζει να γίνει μια αναφορά και στα ποδοσφαιρικά σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ. Υπάρχουν οι ομάδες που αγωνίζονται με παίκτες των ακαδημιών τους οπότε με λίγα έξοδα και αυτές που δαπανούν χρήματα για παίκτες με συμβόλαια. Αρχικά σε πρώτη φάση τίθεται θέμα αν θα πληρωθούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές για το διάστημα που δεν θα γίνουν πρωταθλήματα και αφετέρου αν οι ομάδες θα μπορούν τη νέα σεζόν να πληρώσουν αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχοντας υποστεί μειώσεις στις χορηγίες τους και στα υπόλοιπα έσοδα.

Γενικά όπως σε όλους τους χώρους έτσι και στον αθλητικό χώρο προκύπτουν ερωτηματικά και αβεβαιότητα σε οικονομικό επίπεδο ακόμα και για τις ΠΑΕ της Super League.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment