PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε νέο αυστηρό lockdown η Κύπρος


Η Κύπρος εισέρχεται σε νέο καθολικό απαγορευτικό για να εξαλείψει τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 από τις 10 Ιανουαρίου, δήλωσε ο υπουργός υγείας της την Παρασκευή, για δεύτερη φορά από την έναρξη της πανδημίας

Επιχειρήσεις λιανεμπορίου όπως κομμωτήρια, κέντρα ομορφιάς και μεγάλα πολυκαταστήματα θα κλείσουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Τα νέα μέτρα

Θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να φύγουν από το σπίτι μόνο δύο φορές την ημέρα, με γραπτό μήνυμα, για συγκεκριμένους λόγους, όπως η αγορά ειδών παντοπωλείου ή φαρμάκων και η άσκηση, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ η τρέχουσα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 5.00 της επόμενης ημέρας.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα επανέλθει στα σχολεία, τα οποία είναι προς το παρόν κλειστά για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις και οι δημόσιες εκδηλώσεις. Η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με εξαίρεση τις Ουσιώδεις Υπηρεσίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της ημέρας. Η Θεία Λειτουργία τελείται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ οι ίδιοι μπορούν να προσέλθουν στους ναούς μόνο για ατομική προσευχή.

Αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα

Η Κύπρος έχει καταγράψει 26.208 κρούσματα COVID-19 από το πρώτο καταγεγραμμένο στις αρχές Μαρτίου και 140 θανάτους. Υπήρξε μια επιθετική άνοδος στις λοιμώξεις τον τελευταίο μήνα, με πάνω από 300 κρούσματα ημερησίως.

Μια νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού εντοπίστηκε σε αρκετούς ταξιδιώτες που έφτασαν από τη Βρετανία μεταξύ 6-20 Δεκεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στις 3 Ιανουαρίου.

Η Κύπρος, όπως και τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρχισε να εμβολιάζει τον πληθυσμό της στις 27 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τους ηλικιωμένους.

Οι αρχές ζήτησαν επίσης συμπληρωματική ποσότητα εμβολίων από το γειτονικό και συμμαχικό Ισραήλ, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στην εφημερίδα Πολίτης σε συνέντευξη που πρόκειται να δημοσιευτεί την Κυριακή, ανέφερε η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment