PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σε νέα απολογία ο Παν. Λαφαζάνης


Νέα κλήση σε απολογία δέχτηκε για τις 5 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ φαίνεται πως του αποδίδονται νέες κατηγορίες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, «βιομηχανία απολογιών, ως προεόρτια δικαστικών διώξεων, έχει ξεκινήσει σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την δράση του στο πλαίσιο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας».

«Μετά την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη από το αμαρτωλό “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” για κατηγορίες που αφορούν το μισό ποινικό κώδικα, σε διάστημα ολίγον ημερών εστάλη στο Παν. Λαφαζάνη νέα κλήση σε απολογία για ενδεχόμενη δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών που αφορά παράβαση των άρθρων 334 παρ. 3 και 396 του Ποινικού Κώδικα που αφορούν το αδίκημα της Διατάραξης της κοινής ειρήνης (Ιδιώνυμο) και το αδίκημα της παρακώλυσης συναγωνισμού» αναφέρει επίσης ανακοίνωση του κόμματος.

«Προφανέστατα και παρά τα ψεύδη του Τζανακόπουλου η βιομηχανία διώξεων κατά Λαφαζάνη εκπορεύεται απευθείας από την Κυβέρνηση και έχει στόχο την τρομοκρατία του κινήματος και την ανακοπή της πολιτικής δυναμικής της ΛΑ.Ε. Περιττό να πούμε ότι οι διώξεις θα γίνουν κόλαφος για τους διώκτες και κυρίως για την κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταδικάζουν ευρωβουλευτές

Ευρωβουλευτές της Αριστεράς «καταδικάζουν την απόπειρα της ελληνικής κυβέρνησης για ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων».

Τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων από την ελληνική κυβέρνηση, καταδικάζουν σε ανακοίνωσή τους εφτά Ευρωβουλευτές της Αριστεράς, με αφορμή τα όσα εξελίσσονται με την κλήτευση μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Πολιτεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή τους υπογραμμίζουν ότι τέτοιες πρακτικές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη δημοκρατία και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς των τραπεζών και των funds.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο συμπαράστασης:

Η συντονισμένη απόπειρα της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελληνικών Αρχών να εκφοβίσουν και να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, είναι απολύτως καταδικαστέα.

Τέτοιες πρακτικές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη δημοκρατία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) και την υποστήριξή μας στον αγώνα του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς των τραπεζών και των funds.

Υπογραφές
Younous Omarjee, Ανυπότακτη Γαλλία
Miguel Urban Crespo, Podemos, Ισπανία
Lidia Senra, Εναλλακτική Αριστερά Γαλικίας
Σοφία Σακοράφα, Ανεξάρτητη
Νεοκλής Συλικιώτης, ΑΚΕΛ
Τάκης Χατζηγεωργίου, ΑΚΕΛ
Νίκος Χουντής, Λαϊκή Ενότητα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο της ΝΔ – Παρουσιάστηκε το έμβλημα των 50 ετών

Peristeri News

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Leave a Comment