PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Σε μαζικές προσλήψεις προχωρά το TikTok


Η βιομηχανία της τεχνολογίας πλήττεται από διαφόρων ειδών προβλήματα με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κύμα μαζικών απολύσεων στον κλάδο.

Ακόμη και κολοσσοί όπως η Amazon προχωρά σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων ενώ ο τομέας των social media με την Meta (Facebook, Instagram) και το Twitter να έχουν προχωρήσει σε απολύσεις 17 χιλιάδες εργαζομένων τις τελευταίες εβδομάδες.

Όμως η συνεχώς ανερχόμενη δύναμη στα social media, το Tik Tok έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει άμεσα σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων. Οι πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για πρόσληψη περίπου τριών χιλιάδων ατόμων κυρίως μηχανικών και προγραμματιστών.

Τα στελέχη της πλατφόρμας που ανήκει σε κινεζική εταιρεία δηλώνουν ότι η εταιρεία έκανε συνεχώς προσλήψεις καθώς αναπτύσσεται πολύ τα τελευταία χρόνια και ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις εντάσσονται στο πρόγραμμα προσλήψεων και μάλιστα ο αριθμός των νέων προσλήψεων είναι μικρότερος από αυτόν που κανονικά θα έκανε η εταιρεία αλλά αποφασίστηκε να υπάρξει ένας περιορισμός στο πλαίσιο της γενικής κρίσης που υπάρχει στον κλάδο.

Όπως έγινε γνωστό μεγάλος αριθμός προσλήψεων θα γίνει στα γραφεία της πλατφόρμας στη Καλιφόρνια αλλά και στα γραφεία της Σιγκαπούρης ενώ γραφεία η εταιρεία έχει επίσης στη Νέα Υόρκη, το Δουβλίνο και το Λονδίνο. Πριν από δύο χρόνια το Tik Tok είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις δέκα χιλιάδων ατόμων.

Στόχος των νέων προσλήψεων είναι να αναπτυχθεί ο τομέας ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω της πλατφόρμας αλλά και να δημιουργηθούν καλύτερα συστήματα ελέγχου του περιεχομένου που δημοσιεύεται στην πλατφόρμα ώστε να εμποδίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η προβολή ακατάλληλου οπτικού ή άλλου υλικού.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment