PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε lockdown η Σαγκάη λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid


Στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, επιβάλλεται από αύριο lockdown διάρκειας πολλών ημερών, λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι αρχές ανέφεραν 2.269 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το Σάββατο. Αυτό αντιστοιχεί στο 40% περίπου όλων των νέων μολύνσεων που έχουν καταγραφεί σε εθνικό επίπεδο.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της πόλης, αρχικά το ανατολικό μισό της οικονομικής μητρόπολης θα μπει σε lockdown για πέντε ημέρες από τη Δευτέρα. Από την προσεχή Παρασκευή θα ακολουθήσει η δυτική πλευρά της πόλης. Οι κάτοικοι θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Η λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα λειτουργούν, ενώ οι εργαζόμενοι στις περισσότερες εταιρείες θα εργάζονται μόνο από το σπίτι. Εξαιρούνται οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα τροφίμων.

Περισσότεροι από 26 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Σαγκάης. Η Κίνα ακολουθεί μια αυστηρή στρατηγική μηδενικού Covid και επιβάλει δραστικά μέτρα. Η Σαγκάη και η βορειοανατολική κινεζική επαρχία Ζιλίν είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην Κίνα.

Οι αρχές της μητρόπολης είχαν μέχρι στιγμής στηριχθεί σε λιγότερο σκληρά μέτρα. Υπήρχαν εκ περιτροπής lockdown δύο ημερών για μεμονωμένες γειτονιές.

Το νέο lockdown αναμένεται να επηρεάσει και την εφοδιαστική αλυσίδα ,καθώς «πολλά φορτηγά σκάφη περιμένουν να φορτώσουν εμπορεύματα στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της Σαγκάης. «Αυτό θα είχε αντίκτυπο σε ολόκληρη την εθνική και παγκόσμια οικονομία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment