PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σε λειτουργία το πρωτοποριακό σύστημα των υπογείων κάδων (video)


Αποκλειστικές δηλώσεις του Δημάρχου Περιστερίου Α. Παχατουρίδη στο «PeristeriNews»

Εδώ και μερικές εβδομάδες, λύθηκε το τεράστιο πρόβλημα χώρου, αισθητικής και καθαριότητας με τους υπόγειους κάδους, που τοποθετήθηκαν σε πιλοτική φάση στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως και αποτελούν ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων.

Οι νέοι απορριματοδέκτες κατασκευάζονται από άριστο υλικό και είναι αρκετά ανθεκτικοί ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά από τη διάβρωση.


Ο κάθε υπόγειος κάδος έχει χωρητικότητα όσο τρεις υπέργειοι, οι θυρίδες εισαγωγής των απορριμμάτων βρίσκονται πάνω από το έδαφος, ενώ οι κάδοι είναι τοποθετημένοι υπογείως.

Κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων, το σύστημα ανυψώνεται και το προσωπικό καθαριότητας αποκτά πρόσβαση στους κάδους.


Το επάνω τμήμα με τις θυρίδες εισαγωγής, είναι κομψά σχεδιασμένο, ώστε να ομορφαίνει το χώρο. Κατ’ επιλογή, οι θυρίδες εισαγωγής μπορούν να είναι, μόνο για γενικά απορρίμματα ή και για ανακύκλωση διαφόρων υλικών, ενώ επίσης μπορούν να συμπιέζονται για μείωση του όγκου τους ή όχι.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν στην πόλη του Περιστερίου αρκετοί Δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα και είδαν τη λειτουργία από κοντά του νέου συστήματος των υπογείων κάδων και έδωσαν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη γι’ αυτό το πρωτοποριακό σύστημα σε πανελλαδικό επίπεδο.


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment