Δημοτικά

Σε λειτουργία το πρωτοποριακό σύστημα των υπογείων κάδων (video)

Αποκλειστικές δηλώσεις του Δημάρχου Περιστερίου Α. Παχατουρίδη στο «PeristeriNews»

Εδώ και μερικές εβδομάδες, λύθηκε το τεράστιο πρόβλημα χώρου, αισθητικής και καθαριότητας με τους υπόγειους κάδους, που τοποθετήθηκαν σε πιλοτική φάση στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως και αποτελούν ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων.

Οι νέοι απορριματοδέκτες κατασκευάζονται από άριστο υλικό και είναι αρκετά ανθεκτικοί ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά από τη διάβρωση.


Ο κάθε υπόγειος κάδος έχει χωρητικότητα όσο τρεις υπέργειοι, οι θυρίδες εισαγωγής των απορριμμάτων βρίσκονται πάνω από το έδαφος, ενώ οι κάδοι είναι τοποθετημένοι υπογείως.

Κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων, το σύστημα ανυψώνεται και το προσωπικό καθαριότητας αποκτά πρόσβαση στους κάδους.


Το επάνω τμήμα με τις θυρίδες εισαγωγής, είναι κομψά σχεδιασμένο, ώστε να ομορφαίνει το χώρο. Κατ’ επιλογή, οι θυρίδες εισαγωγής μπορούν να είναι, μόνο για γενικά απορρίμματα ή και για ανακύκλωση διαφόρων υλικών, ενώ επίσης μπορούν να συμπιέζονται για μείωση του όγκου τους ή όχι.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν στην πόλη του Περιστερίου αρκετοί Δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα και είδαν τη λειτουργία από κοντά του νέου συστήματος των υπογείων κάδων και έδωσαν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη γι’ αυτό το πρωτοποριακό σύστημα σε πανελλαδικό επίπεδο.


Related posts

Ένα σχολείο γεμάτο χρώματα στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

7ος Λαϊκός Αγώνας «Peristeri Run 2022»

Peristeri News

Περιστέρι: Κατασκευή νέου πρότυπου και σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Peristeri News

Leave a Comment