PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε κορύφωση η νέα γρίπη


Στους 100 έχουν φτάσει από την αρχή του χειμώνα έως σήμερα οι νεκροί από τις επιπλοκές της γρίπης, καθώς τα τελευταία δύο 24ωρα άλλοι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στους 100 έχουν φτάσει από την αρχή του χειμώνα έως σήμερα οι νεκροί από τις επιπλοκές της γρίπης, καθώς τα τελευταία δύο 24ωρα άλλοι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται περίπου 120 ασθενείς.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της επιδημίας και πως η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας θα συνεχιστεί για τουλάχιστον έναν ακόμα μήνα.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τονίζει πως στην περίπτωση κατά την οποία τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται η γρίπη είναι βαριά, θα πρέπει να χορηγείται με ιατρική συνταγή αντιϊκό φάρμακο τα πρώτα 24ωρα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι όσα φαρμακεία δεν διαθέτουν απόθεμα αντιϊκών φαρμάκων, θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και στη συνέχεια να τα διαθέτουν δωρεάν στους ασθενείς, με ιατρική συνταγή.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ασθενείς μπορούν να προμηθεύονται δωρέαν με απλή ιατρική συνταγή τα αντιϊκά φάρμακα από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Για την πορεία της γρίπης στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με τη συμμετοχή του ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλων αρμόδιων επιστημονικών φορέων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση, 30% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, λόγω της νέας γρίπης, καταλήγουν.

Η μέση ηλικία όσων προσβάλλονται από τον ιό Η1Ν1 είναι τα 53 έτη, ενώ υπολογίζεται ότι 57% όσων νοσούν είναι άνδρες.

Φέτος, είναι κατειλημμένα 126 κρεβάτια ΜΕΘ, λόγω γρίπης Η1Ν1, ενώ πέρσι ήταν 70.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι από όσους εμφανίζουν επιπλοκές, εκείνοι που χρειάζονται εντατική θεραπεία, είναι σχεδόν διπλάσιοι από πέρσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment