• Παρασκευή, 23 Απρ, 2021

Σε κλοιό κακοκαιρίας

Peristeri News
Peristeri News
Δεκ27/ 2010

Ισχυρές χιονοθύελλες πλήττουν τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, μια ημέρα μετά το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Ισχυρές χιονοθύελλες πλήττουν τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, μια ημέρα μετά το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας εξέδωσε έκτακτο δελτίο, προειδοποιώντας για χιονοθύελλες και σφοδρές χιονοπτώσεις από το Μέιν ως το Νιου Τζέρσι.

Η μεγαλύτερη χιονόπτωση -ως και 63,5 εκατοστά-σημειώθηκε στο ανατολικό Νιου Τζέρσι, στη Νέα Υόρκη και στο δυτικό Λονγκ Αϊλαντ, ενώ τα αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης συμπεριλαμβανομένου και του JFK έχουν κλείσει.

Τουλάχιστον 2.000 πτήσεις στην περιοχή ακυρώθηκαν και διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Σε έξι Πολιτείες, ανάμεσά τους το Μέιν και η Μασαχουσέτη, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η χιονοθύελλα μετακινείται βόρεια και οι καναδικές επαρχίες στην ακτογραμμή του Ατλαντικού, ιδιαίτερα αυτές του Νέου Μπρούνσγουϊκ και της Νέας Σκωτίας, προετοιμάζονται για τη προβλεπόμενη επέλασή της.

Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν για μειωμένη ορατότητα στις οδικές αρτηρίες, καλώντας τους οδηγούς να παραμείνουν στα σπίτια τους στο μέτρο του δυνατού, καθώς και να παραμείνουν μακριά από τις παραλίες, καθώς τα κύματα θα φθάνουν τα 4 έως 6 μέτρα.

Από την πλευρά της η Air Canada ανακοίνωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να ακυρωθούν, ή να καθυστερήσουν πολλά αεροπορικά δρομολόγια προς τις ατλαντικές περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία, επίσης, εξακολουθεί να πλήττει την Ευρώπη, κυρίως τη βορειοανατολική.

Στη Ρωσία, αρκετές δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή πραγματοποιήθηκαν με καθυστερήσεις σήμερα στα δύο μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας, ενώ η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει κύμα σφοδρής κακοκαιρίας.

Μια παγωμένη βροχή την Παρασκευή και το Σάββατο μετέτρεψε τη Μόσχα σε τεράστιο παγοδρόμιο. Τα πεζοδρόμια, τα δένδρα και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν από τον πάγο μέσα σε μερικές ώρες.

Επίσης 67.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα στη Μόσχα και σε άλλες περιοχές της κεντρικής Ρωσίας εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Οι κακές καιρικές συνθήκες, προκαλούν, επίσης, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων αεροπλάνων από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου «Χένρι Κοάντα», ενώ με δυσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους οδικούς άξονες της Κροατίας και της Σερβίας