• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Σε κελί με άλλους εννέα κρατούμενους ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Peristeri News
Φεβρουάριος28/ 2013

Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών ο Π. Σαξώνης.

Σε κελί μαζί με άλλους εννέα κρατούμενους πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Διαβατών ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε το πρωί να αλλάξει κελί και να μεταφερθεί σε άλλο με μη καπνίζοντες, αίτημα, το οποίο θα εξεταστεί από τους υπευθύνους των φυλακών.

Τον τέως δήμαρχο επισκέφθηκε η σύζυγός του Ελένη, ενώ όπως έγινε γνωστό ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισκέφθηκε τον γιατρό των φυλακών και τον ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του και κάποια χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στο μεταξύ, στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών οδηγείται τις επόμενες ώρες ο εκ των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, Παναγιώτης Σαξώνης.

Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος κρατείται από χθες το απόγευμα -και μετά την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων- στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.

Σε αντίθεση με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι μετά τις καταδίκες τους σε ισόβια κάθειρξη οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, το «δρομολόγιο» για τον Π. Σαξώνη, που επρόκειτο κι αυτός αρχικά να πάει στα Διαβατά, άλλαξε.

Αυτό κρίθηκε σκόπιμο διότι η συνύπαρξη των τριών καταδικασθέντων στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα εγκυμονεί κινδύνους για ενδεχόμενο επεισόδιο μεταξύ τους κατά τον προαυλισμό τους ή σε οποιαδήποτε άλλη συνάντησή τους μέσα στις φυλακές.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου, για την οποία κατηγορούνται τόσο ο Β. Παπαγεωργόπουλος όσο και ο Μ. Λεμούσιας. Μαζί τους θα καθίσουν στο εδώλιο άλλα 15 άτομα, μεταξύ αυτών τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών που αθωώθηκαν χθες. Το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούλιο καθώς τότε εκπνέουν τα προβλεπόμενα από το νόμο χρονικά περιθώρια.

Επίσης, εκκρεμεί η δικογραφία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος). Ο πρώην γενικός γραμματέας έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ η δικογραφία για τον τέως δήμαρχο εκκρεμεί σε εισαγγελέα Εφετών που το επόμενο διάστημα θα υποβάλλει την πρότασή του στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο για την παραπομπή του ή όχι σε δίκη.