Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε κατ’οίκον περιορισμό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι γνωστοποίησε σήμερα ότι βρίσκεται προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες επειδή είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

«Το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του. Κανένας ιός δεν μπορεί να παρεμποδίσει την δημοκρατία» αναφέρει ο Ιταλός Σασόλι σε σημερινή του ανακοίνωση.

Χθες Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να περιοριστούν οι συνεδριάσεις της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτής της εβδομάδας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η συγκέντρωση εκατοντάδων ευρωβουλευτών στον ίδιο χώρο μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι Ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία, την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, όμως δεν θα προχωρήσουν σε ψηφοφορίες για κανένα θέμα.

Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ολομέλεια επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στο Στρασβούργο, αλλά μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι οι μετακινήσεις των ευρωβουλευτών, των βοηθών τους και των υπαλλήλων θα αύξαναν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νέο κύμα ψευδών απειλών για βόμβες σε πτήσεις συγκλονίζει την Ευρώπη

Peristerinews.gr Newsroom

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία

Peristerinews.gr Newsroom

Στις κάλπες οι Αμερικανοί για τις ενδιάμεσες εκλογές

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment