PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σε καθεστώς «αυξημένης» εποπτείας το έλλειμμα έξι χωρών της Ε.Ε.


Σε καθεστώς «αυξημένης» εποπτείας παραμένει το έλλειμμα της Ελλάδας και άλλων πέντε χωρών της Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Κροατία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Βρετανία, των οποίων το έλλειμμα παραμένει άνω του 3% του ΑΕΠ. Όσον αφορά την Ελλάδα, διατηρείται σε καθεστώς εποπτείας λόγω του εν εξελίξει προγράμματος στήριξης.

Από την άλλη πλευρά, εκτός του καθεστώτος αυξημένης εποπτείας τίθενται η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Σλοβενία, καθώς το έλλειμμά τους, κατά τη διάρκεια του 2015, υποχώρησε κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Όσον αφορά την Ισπανία και την Πορτογαλία, η Κομισιόν τις κάλεσε να περιορίσουν τα «υπερβολικά δημοσιονομικά» τους ελλείμματα, κατά τη διάρκεια του 2016 και του 2017.

Σχετικά με τις Ιταλία, Βέλγιο και Φινλανδία, η Επιτροπή διαπίστωσε συμμόρφωση των δημοσιονομικών στοιχείων με τους κανόνες της Ε.Ε. για το δημόσιο χρέος.

Συνολικά, το έλλειμμα των χωρών της Ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί στο 1,9% του ΑΕΠ φέτος, απέχοντας παρασάγγας από το 6,1% του 2010.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment