PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας. Η κακοκαιρία ξεκίνησε στην Αττική από τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμυρίζοντας δρόμους με την Πυροσβεστική να έχει δεχτεί πάνω από 125 κλήσεις κλήσεις για απάντληση υδάτων και πτώσεις δέντρων στην Αττική.

Παράλληλα, οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Νέο Ηράκλειο όπου έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς. Δείτε αναλυτικά την κίνηση στους δρόμους εδώ.

Το κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε χθες από το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, και πλέον βρίσκεται και στα κεντρικά της χώρας. Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου.

Σύμφωνα με την σημερινή πρόγνωση του καιρού, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήττουν μέχρι το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά.

Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες έπληξαν χθες το νησί της Κέρκυρας, με την πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει σε τρεις περιπτώσεις για την άντληση υδάτων σε Σαρόκο, Σιδάρι και Πυργί αλλά και σε Δασιά και Μον Ρεπό για την κοπή δέντρων.

Παράλληλα υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν σε δρόμους στη Σπηλιά, την παλιά πόλη και τη Γαρίτσα, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ πλημμύρισαν και επαρχιακοί δρόμοι. Επίσης υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε αρκετά σημεία του νησιού.

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής

Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται το πρωί.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment