• Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Σπέτσες και Βοιωτία

Peristeri News
Ιούλιος31/ 2020

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στις Σπέτσες.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα καίει πευκόφυτη έκταση σε δύσβατο σημείο στο νότιο τμήμα του νησιού, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, πύρινο μέτωπο μαίνεται το απόγευμα της Παρασκευής και στη Βοιωτία, σε αγροτοδασική έκταση στις Θεσπιές Βοιωτίας, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Επιτόπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες, 12 οχήματα κι ένα αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ αυξημένος

Πολύ υψηλός προβλέπεται για αύριο, Σάββατο 1 Αυγούστου, ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του yπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
– Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
– Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας)

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.