PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού


Με κομμένη την ανάσα η ανθρωπότητα παρακολουθεί τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων.

Με κομμένη την ανάσα η ανθρωπότητα παρακολουθεί τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων, οι οποίοι παρέμειναν παγιδευμένοι για πάνω από δύο μήνες σε μεταλλείο χαλκού στην έρημο Ατακάμα, της Χιλής.

Η άνοδος του κάθε μεταλλωρύχου διαρκεί περίπου 15 λεπτά, αλλά η όλη προετοιμασία του καθενός χρειάζεται γύρω στα 45 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι για να ανέβουν όλοι θα χρειαστούν περίπου δύο ημέρες.

Ο Φλορένσιο Άβαλος, 31 ετών, βγήκε πρώτος στην επιφάνεια σώος και ασφαλής από την κάψουλα Φοίνιξ, που σχεδίασε και κατασκεύασε το πολεμικό ναυτικό, ώστε να γίνει με ασφάλεια η ανάβαση από βάθος 622 μέτρων.

Ακολούθησε ο Μάριο Σεπούλβεδα και στην συνέχεια ο Χουάν Ιγιάνες. Τέταρτος διασωθείς είναι ο μόνος αλλοδαπός μεταλλωρύχος ο Βολιβιανός Κάρλος Μαμάνι. Ο πέμπτος μεταλλωρύχος που ανασύρθηκε ζωντανός ήταν ο 19χρονος Τζίμι Σάντσες, πατέρας ενός μωρού πέντε μηνών.

Είναι η πρώτη τέτοια διάσωση από τέτοιο βάθος. Ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς στο χώρο του ορυχείου, ζήτησε από τις εκκλησίες στη χώρα να χτυπήσουν χαρμόσυνα τις καμπάνες. “Η πίστη κίνησε βουνά”, δήλωσε.

Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι των εργαζόμενων περιμένουν ανυπόμονα έξω από το ορυχείο, εκατοντάδες χιλιάδες παρακολουθούν την εξέλιξη από την τηλεόραση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment