• Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την κλινική στο Περιστέρι

Peristeri News
Απρίλιος28/ 2020

Που επικεντρώνονται οι Αρχές και ποιες είναι οι κατηγορίες που προκύπτουν.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι όπου υπήρξαν κρούσματα της πανδημίας ανάμεσα σε ασθενείς και ήδη πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος έχει καλέσει σε κατάθεση στέλεχος του ΕΟΔΥ ενώ παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές αναμένουν κρίσιμα πορίσματα για την απόδοση ποινικών ευθυνών από την Εθνική Επιτροπή Διαφάνειας που έχει κάνει αυτοψία στο χώρο, εντοπίζοντας παραλείψεις στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και πόρισμα από τον ΕΟΔΥ για την τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής για τον κορωνοϊό από την εν λόγω κλινική.

Η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη και εποπτεύεται από τον ίδιο, αξιολογείται ως εξαιρετικά σοβαρή, και οι κατηγορίες που διερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος που επισύρουν – για όποιους κριθεί ότι έχουν την ευθύνη της διάδοσης του ιού μέσα στην κλινική- ποινές πολυετούς κάθειρξης ακόμα και ισόβια.

Ήδη με τη συνδρομή της Κρατικής Ασφάλειας έχουν κατασχεθεί κρίσιμα έγγραφα από την κλινική του Περιστερίου και φάκελοι ασθενών.

 

Πηγή: skai.gr