PeristeriNews.gr
Media

Σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Από τους πρώτους που έφθασαν στο κτήριο της ΓΓΕΕ στην Καλλιθέα ήταν οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, ενώ ακολούθησαν εκείνοι του STAR. Αυτοπροσώπως προσήλθε στα γραφεία της ΓΓΕΕ ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διεκδικεί μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες, καθώς και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που συμμετέχουν στη διαδικασία έφεραν μαζί τους αποσκευές, καθώς η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε χρονική διάρκεια και η διανυκτέρευση στα γραφεία της ΓΓΕΕ θεωρείται δεδομένη.

Τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του κτηρίου είναι αυστηρά, ενώ ουδείς διερχόμενος μπορεί να σταθμεύσει σε κοντινή ακτίνα. Υπενθυμίζεται ότι κανένας -πλην των υποψηφίων- δεν θα έχει πρόσβαση στο κτήριο της Γραμματείας, για όσο διάστημα διαρκέσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι τα οκτώ επιχειρηματικά σχήματα που διεκδικούν μία άδεια είναι τα εξής:

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Η διαδικασία

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία.

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής

Peristeri News

Άγνωστες ελληνικές ταινίες στο Ertflix

Peristeri News

Απεργία σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Peristeri News

Leave a Comment