PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε ετοιμότητα οι πρώτοι 1.881 συνοριοφύλακες


Έπιασαν δουλειά οι πρώτοι 1881 συνοριοφύλακες στα τμήματα φύλαξης και δίωξης λαθρομεταναστών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης, και Έβρου.

Έπιασαν δουλειά οι πρώτοι 1881 συνοριοφύλακες στα τμήματα φύλαξης και δίωξης λαθρομεταναστών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης, και Έβρου.

Πρωταρχικός τους στόχος είναι η «σφράγιση» των περασμάτων για την αποτροπή έλευσης παράνομων μεταναστών. Η σχετική απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ύστερα από πληροφορίες για κύμα μετανάστευσης από τη Συρία.

Η επίσκεψη του Υπουργού στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στον Έβρο, ανέδειξε την ελλειμματική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, κάτι που οδηγούσε ορδές λαθρομεταναστών καθημερινά στο εσωτερικό της χώρας, οι οποίοι υπολογίζονται σε ημερήσια βάση στους 300.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αστυνομικός διευθυντής Αλεξανδρούπολης, ταξίαρχος Ιωακείμ Τσουκνάδης, από το σύνολο των 1.881 συνοριοφυλάκων, οι 820 θα τοποθετηθούν στην ζώνη ευθύνης της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης και οι 770 στη περιοχή της Α.Δ. Ορεστιάδας. Οι υπόλοιποι συνοριοφύλακες, θα ενισχύσουν τα τμήματα συνοριακής φύλαξης των νομών Ροδόπης και Ξάνθης.

Το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους των παρόχθιων χωριών του Έβρου, όπου βιώνουν καθημερινά, την παράνομη λαθρομετανάστευση, με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τα στοιχεία με αριθμούς καταδεικνύουν τη λαθρομεταναστευτική ροή. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012 πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα 20.881 λαθρομετανάστες, ενώ όλο το 2011, εισέβαλλαν παράνομα στη χώρα, 54.974 λαθρομετανάστες.

Για όσους συνοριοφύλακες μετακινούνται στις παραμεθόριους περιοχές, το κόστος διαμονής και στέγασής τους, σε ποσοστό 80% καλύπτεται από ευρωπαϊκά κοινοτικά κονδύλια, χρήματα τα οποία έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, και παρέμεναν «δεσμευμένα» λόγω της απραξίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι συνοριακοί φύλακες, θα διαμένουν σε ξενοδοχειακές μονάδες της Αλεξανδρούπολης, και όχι σε στρατόπεδα, ή κτιριακές εγκαταστάσεις της Αστυνομίας. Εκτός από τα χρήματα της μισθοδοσίας τους, θα λαμβάνουν και το ποσό των 1000 ευρώ, μηνιαία αποζημίωση, από την αποδέσμευση των κοινοτικών κονδυλίων.

Εν τω μεταξύ με Συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο και το χρόνο που ελήφθη η απόφαση για μετακίνηση και διάθεση των 1881 συνοριοφυλάκων και μετακίνησή τους σε τμήματα συνοριακής φύλαξης και δίωξης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment