PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε επίταξη ιατρών στην Αττική προβαίνει το υπουργείο Υγείας


Σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική προχωράει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του υπουργείου για τον μικρό αριθμό των ιατρών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπουργείου.

«Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική», καταλήγει η δήλωση.

Να σημειωθεί ότι συνολικά 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας είχε θέσει το στόχο των 200 γιατρών.

Π. Καψαμπέλης: Αχρείαστη η επιστράτευση

Λανθασμένη και αχρείαστη χαρακτήρισε την επιστράτευση ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Παύλος Καψαμπέλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καψαμπέλης τοποθετήθηκε για την απόφαση του υπουργείου αναφέροντας πως εννοείται ότι οι ιατροί θα παρουσιαστούν, ωστόσο, κρίνει πως αυτό δεν μπορεί να έχει διάρκεια μεγαλύτερη της εβδομάδας ή των δέκα ημερών. Όπως είπε, οι ιδιώτες γιατροί προσφέρουν από την πρώτη στιγμή στο σύστημα υγείας με διάφορες μορφές όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι η έκκληση έγινε τελευταία ώρα, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΠΙΣ αφού συνεδρίασε κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο κ. Καψαμπέλης πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί λίγο – πολύ έχουν κάποιες δεσμεύσεις ο καθένας ενώ νοσηλεύουν 1.500 με 2000 άτομα το μήνα. Εξήγησε ότι ο ΠΙΣ δεν έχει μέλη ιατρούς αλλά Συλλόγους και πως για την Αττική οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς θα οργανώσουν τα μέλη τους.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, οι γιατροί κατήγγειλαν χθες τη στάση του υπουργείου Υγείας  αναφέροντας πως οδήγησε σε αδιέξοδο την συνάντηση που είχαν.  Όπως λένε, παρά τις προτάσεις που έκαναν εδώ και καιρό και οι οποίες θα έδιναν λύσεις στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οδηγείται στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) από την άλλη κρατάει αποστάσεις διευκρινίζοντας ότι «το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον ΠΙΣ είναι απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ, δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του ΙΣΑ».

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το ΕΣΥ πιέζεται σταθερά

Η ενίσχυση του συστήματος υγείας κρίνεται αναγκαία καθώς τα νοσοκομεία κλονίζονται από το τρίτο κύμα της πανδημίας και τη μεγάλη πίεση που έχει δημιουργήσει αυξάνοντας σημαντικά τις εισαγωγές στις μονάδες υγείας. Χθες «έσπασε» για άλλη μία ημέρα το αρνητικό ρεκόρ των διασωληνωμένων ασθενών με Covid στις ασφυκτικά γεμάτες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανά τη χώρα.  Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674 και οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 512 (ημερήσια μεταβολή -0.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 481 ασθενείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment