PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σε διαζύγιο Ευάγγελος Βενιζέλος και ΚΙΝΑΛ


Σε διαζύγιο «οδεύουν» Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά, μετά την απόφαση της τελευταίας να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμινη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Γεννηματά είχαν νωρίτερα κατ’ ιδίαν συνάντηση, στην οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη διαφωνίας ως προς την εκλογική στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής.

Μετά τη συνάντηση, μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία αφήνει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αποχώρησης από το κόμμα.

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων.

Και προσθέτει: «Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα. Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας».

«Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Νωρίτερα, το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποιούταν ότι ο κ. Καμίνης τοποθετείται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έπειτα από απόφαση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment