PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σε χαλαρό κλίμα η συνάντηση Αλ. Τσίπρα με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ


Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη χαλαρή συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο διάλογος είχε επιτυχή έκβαση, γιατί βασίστηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων.

Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ σημειώνοντας ότι ο ΥΠΟΙΚ θα έχει πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, με την Ελλάδα να ανταποκρίνεται και να εφαρμόζει ό,τι έχει συμφωνήσει. Είπε επίσης ότι, από τη στιγμή που η Ελλάδα εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα, όσοι αντιτίθενται στη ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στη σημασία της ένταξης της χώρας στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα «ξεκλειδώσει» τη δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Τα παραλειπόμενα από τη χαλαρή βραδιά

Όπως σημειώνει ο Μικροπολιτικός των «Νέων», ο μπουφές ήταν λιτός με μπόμπες, καναπεδάκια και τυροπιτάκια.

Το πολιτικό «μενού» εμπεριείχε κυρίως τις τηλεοπτικές άδειες, το συνέδριο και αρκετή κριτική για τη Νέα Δημοκρατία.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το μουσικό πρόγραμμα που διασκέδασε τους βουλευτές: Ο Κώστας Ζουράρις κάθησε στο πιάνο και έπαιξε από ελαφρά τραγούδια έως αντάρτικα!

«Κώστα ο τελευταίος πριν από σενα που είχε καθήσει εδώ ήταν ο Βαρουφάκης», του είπε ο Τσίπρας, προς έκπληξη (ή μήπως και σοκ) των παρευρισκομένων…
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεκίνησε με «Ασε με να φύγω», με τη φωνητική συνοδεία της Ελενας Κουντουρά και συνέχισε με «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει»…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment