PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε αργία τίθεται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ


Σε αργία τίθεται, κατόπιν απόφασης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Σπ. Πατέρα, από τις 4 Μαρτίου 2023, ο επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον σταθμό Λάρισας, μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Αυτό έκανε γνωστό την Κυριακή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξηγώντας πως πρόκειται για εφαρμογή του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ, που προβλέπει αργία σε περίπτωση κατάφωρου αδικήματος.

Σε αργία από τον ΟΣΕ ο σταθμάρχης του Σταθμού Λάρισας και ο προϊστάμενος

Ο σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο προϊστάμενός του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Τέμπη, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Ο ΟΣΕ «για άλλη μια φορά» εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, «δεσμευόμενος ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές».

Όπως σημειώνει, από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο, συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

«Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στη λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ, κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος» αναφέρει ο ΟΣΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment