PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σε αργία αναμένεται να τεθεί ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης


Μετά την καταδικαστική απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης

Απόφαση – κόλαφος του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος, κατά τη θητεία του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Ψωμιάδης καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr o Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιος Σώκος, μόλις ο ίδιος λάβει την απόφαση του Εφετείου στα χέρια του, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί εντός του επομένου διαστήματος, θα θέσει τον κ. Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια η καταδικαστική απόφαση θα διαβιβαστεί στον Υπουργό Εσωτερικών για τις περαιτέρω ενέργειες. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας αναμένεται να τεθεί σε αργία από τον Υπουργό Εσωτερικών ακόμη και στην (βέβαιη) περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης.

Η πλευρά Ψωμιάδη, πάντως, υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του ως Περιφερειάρχης, διότι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ακόμα κι αν επικυρωθεί με αμετάκλητη απόφαση του Άρειου Πάγου, διεπράχθη με άλλη ιδιότητα, όταν δηλαδή ήταν νομάρχης.

Αν ο κ.Ψωμιάδης εκπέσει αμετάκλητα του αξιώματός του, ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα προκύψει μετά από ψηφοφορία μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης.

Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αλλά όχι οι Αντιπεριφερειάρχες.

Ενόσω θα τελεί σε αργία αντικαταστάτης του φέρεται ότι θα είναι ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψωμιάδης είχε παραπεμφθεί σε δίκη μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για υπερβολική μείωση προστίμων σε πρατηριούχο (από 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ).

Ο Περιφερειάρχης πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment