PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Σε άλλο επίπεδο οι εγκαταστάσεις τένις στο Περιστέρι


Ο «Γ.Ο.Π. Παλάσκας» με την ίδρυσή του τμήματος τένις το 1995 στο Περιστέρι, κατέρριψε όλες τις φήμες που συνόδευαν το συγκεκριμένο άθλημα.

Όσοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το τένις μπορούν να καταλάβουν ότι είναι ένα αγώνισμα που προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε ένα αθλητή. Πρόκειται για άθλημα που γυμνάζει όλο το ανθρώπινο σώμα χαρίζοντας καλή φυσική κατάσταση και εγρήγορση του μυαλού αφού παίζει μεγάλο ρόλο η γρήγορη σκέψη για την επίτευξή του.

2202

Για πολλά χρόνια ο αθλητικός σύλλογος τένις που δραστηριοποιείται στο Περιστέρι, μεταφερόταν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις για τις ανάγκες ύπαρξης του αθλήματος στη μεγαλύτερη πόλη των Δυτικών Προαστίων. Πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται για τις απίστευτες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Τσαλαβούτα όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και ενήλικοι.

«Η Διοίκηση Παχατουρίδη κράτησε το λόγο της»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα “ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ” η Γενική Γραμματέας του συλλόγου κα. Μαρία Πετροπούλου αναφέρθηκε στις νέες προσθήκες που αναβάθμισαν τον αθλητικό χώρο της Τσαλαβούτα.

κα. Πετροπούλου έπειτα και από την κατασκευή ακόμα δύο γηπέδων στο αθλητικό κέντρο της Τσαλαβούτα πλέον υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το άθλημα του τένις στο Περιστέρι;

Ο κ. Παχατουρίδης κράτησε το λόγο του. Είχε υποσχεθεί στους Περιστεριώτες ότι θα δημιουργήσει ακόμα δύο γήπεδα τένις στον αθλητικό χώρο της Τσαλαβούτα με σκοπό τα γήπεδα να φτάσουν τα πέντε. Πλέον με τα πέντε γήπεδα μπορούν να γίνουν ενωσιακά και πανελλαδικά πρωταθλήματα στο Περιστέρι. Όπως καταλαβαίνετε και ο Δήμος θα φανεί προς τα έξω και θα υπάρξει και η ανάλογη ανάπτυξη του αθλήματος εντός της πόλης.

Ομολογουμένως έχει γίνει μια πολύ όμορφη δουλειά στο χώρο που φιλοξενούνται τα γήπεδα τένις του Περιστερίου. Θα γίνουν και άλλες διαμορφώσεις του χώρου;

Το campus tennis που δημιουργείται στο Περιστέρι δύσκολα θα συναντήσει κανείς κάτι ανάλογο σε κάποια άλλη περιοχή. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που αναβαθμίζουν ριζικά την περιοχή της Τσαλαβούτας και μέρα με τη μέρα θα γίνονται ακόμα πιο όμορφες. Η αρχή είναι πάντα δύσκολη αλλά με τις κατάλληλες διαμορφώσεις στο χώρο που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται θα μιλάμε σε λίγο καιρό για ένα πραγματικό στολίδι άθλησης με πολύ πράσινο και χώρους παρακολούθησης των αθλητικών δραστηριοτήτων από τους γονείς των παιδιών.

Υπάρχει κάποιο σχεδιάγραμμα για φιλοξενία επίσημων αγώνων και πρωταθλημάτων το επόμενο διάστημα;

Είμαστε στις σχετικές συνεννοήσεις με την ομοσπονδία και μας έχει και ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) κ. Ζανιάς, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο χώρο με τα πέντε γήπεδα τένις. Όπως μας διαβεβαίωσαν θα ξεκινήσουμε να φιλοξενούμε ενωσιακές διοργανώσεις και στη συνέχεια θα γίνουν στο Περιστέρι και πανελλαδικά πρωταθλήματα.

2203

Αυτή τη στιγμή πόσοι αθλητές απασχολούνται στο σύλλογο σας;

Είμαστε σε περίοδο εγγραφών  και όπως καταλαβαίνετε θα ανέβει κατά πολύ ο αριθμός των παιδιών στο σύλλογό μας. Για να έχετε μια εικόνα πέρυσι απασχολήθηκαν περισσότεροι από 220 αθλητές και φέτος με την προσθήκη των δύο νέων γηπέδων θα ξεπεράσουμε τους 350 αθλητές.

Ποιες ηλικίες μπορούν να συμμετάσχουν στο ΓΟΠ Παλάσκας;

Τα μικρότερα παιδιά που μπορούν να προπονηθούν μαζί μας είναι εκείνα που γεννήθηκαν το 2011. Από κει και πέρα υπάρχουν τμήματα κάθε ηλικίας φτάνοντας στα τμήματα ενηλίκων όπου απασχολούνται και άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα. Αυτό είναι το καλό τους αθλήματος. Μπορεί να ξεκινήσει κάποιος να παίζει τένις από 5 χρονών και να συνεχίσει για το υπόλοιπο της ζωής του. Είναι ένα άθλημα που το αγαπάς, ένα λαϊκό άθλημα που προσφέρει χαρά για όσα χρόνια αποφασίσεις να παίζεις.

Αν κάποιος αποφασίσει να γραφτεί στο σύλλογό σας, τι οικονομικό αντίτιμο θα πρέπει να καταβάλει;

Όσον αφορά τις τιμές, για τα παιδιά τα οποία προπονούνται για μία ώρα, 2 φορές την εβδομάδα, η μηνιαία συνδρομή είναι 35 ευρώ, ενώ για τους ενήλικες, η μηνιαία συνδρομή είναι 40 ευρώ. Ο σύλλογος πάντα καταβάλει προσπάθεια να κρατάει σταθερές τιμές και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες παρά την οικονομική κρίση. Το τένις ,πλέον, είναι ένα άθλημα το οποίο έχει περάσει σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα και έχει διαδοθεί αρκετά. Υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση από τους Περιστεριώτες και οι διοικούντες του συλλόγου κάνουν μεγάλες προσπάθειες να κρατούν υψηλά το επίπεδο παρά τη δύσκολη εποχή.

2204

Υπάρχουν διευκολύνσεις για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες;

Είναι πάγια τακτική του συλλόγου μας να βοηθάει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα της πόλης. Ο ΓΟΠ Παλάσκας στέκεται δίπλα στους αδύναμους και το αποδεικνύει με πράξεις στηρίζοντας μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου όσους το έχουν ανάγκη. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους στον ΓΟΠ Παλάσκας.

Ο σύλλογος σας δραστηριοποιείται και σε άλλα αθλήματα πέρα από το τένις;

Ο σύλλογος «Γ.Ο.Π. Παλάσκας» πέρα από την επιτυχημένη του πορεία στο τένις λειτουργεί και άλλα δύο τμήματα υπό την αιγίδα του. Το ένα είναι ο στίβος, με τις προπονήσεις να διεξάγονται στο γήπεδο του Ατρομήτου, κάθε απόγευμα. Το άλλο είναι το πινγκ πονγκ και λειτουργεί στην οδό Δημοσθένους 12, απέναντι από την Ξυλοτεχνία.

Για πληροφορίες σχετικά με εγγραφές στο «Γ.Ο.Π. Παλάσκας» μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα : 2105738824 από τις 17:00 μέχρι τις 21:00.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment