PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Σε αδιέξοδο το ελληνικό πρωτάθλημα


Μάλιστα λίγες ώρες πριν την έναρξη της πρώτης αγωνιστικής της Super League.

Σε αδιέξοδο οδηγείται το ελληνικό πρωτάθλημα, και μάλιστα λίγες ώρες πριν την έναρξη της πρώτης αγωνιστικής της Super League, που έχει προγραμματιστεί γι΄αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το Διοικητικό Εφετείο, μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αποφάσισε να «μπλοκάρει» προσωρινά την αντικατάσταση των «ερυθρόλευκων» της Μαγνησίας και της Καβάλας στη Super League από οποιαδήποτε ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα με προσωρινή διαταγή, εξέδωσε απαγόρευση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων που κλήθηκαν να αναπληρώσουν την ομάδα του Βόλου.

Παράλληλα, ανέστειλε την χορήγηση πιστοποιητικών σε αυτές, μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της κύριας αίτησης αναστολής που κατέθεσαν οι δικηγόροι της ομάδας.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε ελπίδες στη θεσσαλική ομάδα πως ανάλογη θετική απόφαση θα υπάρξει και για την αίτηση αναστολής που έχει κατατεθεί.

Δικαιώθηκε από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο ο Ηρακλής

Σαν να μην έφτασε στη διοργανώτρια αρχή η απαγόρευση της αντικατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, δεκτή έγινε λίγες ώρες αργότερα από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του Ηρακλή, για την υπόθεση της πλαστής ενημερότητας.

Πιο συγκεκριμένα με ψήφους 2-1 το Διαιτητικό αποδέχθηκε την προσφυγή κατά της ποινής υποβιβασμού που είχε επιβληθεί στον Ηρακλή από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία και επέστρεψε την απόφαση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλέον ελπίζει βάσιμα σε δικαίωση και παραμονή στη Super League.

Αναλυτικά, η απόφαση:

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση δίκασε την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης κατά της υπ’ αριθμόν 133/2011 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, (Ε.Π.Ο.).

Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο. Δέχεται κατά πλειοψηφία την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Ακυρώνει την υπ’ αριθ. 133/2011 Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Παραπέμπει την υπόθεση προς περαιτέρω εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., συντιθέμενη από άλλους δικαστές, της από 23/05/2011 έφεσης της προσφεύγουσας κατά της υπ’ αριθμ. 195/2011 Απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της «SUPERLEAGUE» και της ΠΑΕ «ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».

Οι εκκρεμότητες που προέκυψαν

Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιες είναι οι εκκρεμότητες, που έχουν προκύψει, μετά τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου και του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή αντίστοιχα.

*Μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για την απαγόρευση αντικατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Super League, καμία ομάδα δεν μπορεί να πάρει τις θέσεις τους στο πρωτάθλημα. Όπερ σημαίνει ότι είναι άγνωστο το πότε θα πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη αγωνιστική, ήτοι με οκτώ αγώνες.

*Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, υπό προϋποθέσεις μπορεί να τινάξουν το νέο πρωτάθλημα στον… αέρα, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο η Λίγκα να αποφασίσει να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Κάτι που βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την σύμβαση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

* Δεδομένες μέχρι σήμερα ήταν οι αναβολές των παιχνιδιών του Ολυμπιακού με την Καβάλα και της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά ωστόσο την δικαίωση του «γηραιού» από το Τακτικό δικαστήριο της ΕΠΟ, βρίσκεται στον… αέρα και η διεξαγωγή της αναμέτρησης του αγώνα του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς οι Αρκάδες, ως γνωστόν, είχαν παραμείνει στην Super League, αντικαθιστώντας τους «κυανόλευκους».

*Λόγω εκκρεμοδικίας μάλιστα τίθεται εν κινδύνω και η παραμονή των Αρκάδων στη Super League.

Δικαιωμένος δηλώνει ο Ολυμπιακός Βόλου

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εμφανίστηκε δικαιωμένη, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Leave a Comment