PeristeriNews.gr
Media

Σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι του Αγγελιοφόρου


Κόβεται η ημερήσια έκδοση, πρόταση για εθελούσια έξοδο.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ» ανακοίνωσε τη διακοπή της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας, με διατήρηση της Κυριακάτικης έκδοσης.

Οι δημοσιογράφοι αντιδρούν και απορρίπτουν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με τους όρους που πρότεινε η ιδιοκτησία και ζητούν να τους καταβληθούν οι μισθοί Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Σήμερα κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο της ημερήσιας έκδοσης και οι ιδιοκτήτες της θέλουν να μειώσουν κατά 60 άτομα τον αριθμό των εργαζομένων, ώστε από τους 136 να μείνουν μόνο οι 76.

«Οι εργαζόμενοι υπερασπίστηκαν με μεγάλο προσωπικό κόστος τη διαδρομή αυτή, πρότειναν τρόπους για να διατηρηθούν, παρά την οικονομική κρίση, οι προδιαγραφές αξιοπιστίας του Μέσου και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη σιγήσει μια πολύτιμη φωνή τοπικής ενημέρωσης. Η εργοδοσία, όμως, εμμένει στην αποδεδειγμένα αδιέξοδη τακτική της απαξιώνοντας τις προτάσεις και τις προσπάθειες των εργαζομένων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η τηλεθέαση που έκανε ο τελικός της Eurovision 2024

Peristeri News

Το ERTFLIX η πιο δημοφιλής ελληνική πλατφόρμα

Peristeri News

ΕΡΤ: Αύριο ο πρώτος ημιτελικός του διαγωνισμού Eurovision

Peristeri News

Leave a Comment