PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 4 δισ. σε φοροφυγάδες


Στα 4 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχει εισπραχθεί από πρόστιμα και φόρους, όπως είπε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης.

Ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, μεγαλογιατροί με καταθέσεις εκατομμυρίων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, 1.500 επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης αλλά και οίκοι μόδας έχουν ελεγχθεί το τελευταίο διάστημα από το ΣΔΟΕ οι ελεγκτές του οποίου έχουν βεβαιώσει πρόστιμα που υπερβαίνουν 4 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για ελέγχους που έχουν γίνει έως το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Καπελέρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για 2.250 γιατρούς με εισοδήματα που δεν συνάδουν με το ύψος των τραπεζικών τους καταθέσεων.

Εξάλλου, τρεις οίκοι μόδας δήλωναν μεικτά ετήσια έσοδα κατά μέσο όρο 40.000 ευρώ, ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από το άνοιγμα των λογαριασμών τους ότι είχαν αδήλωτες εισπράξεις που ξεπερνούσαν και στις τρεις περιπτώσεις το 1.200.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης, 299 φορολογούμενοι δήλωναν το σκάφος τους ως επαγγελματικό προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν φέρει, μόνο τον Οκτώβριο, έσοδα 15 εκατ. ευρώ από αλλαγή χρήσης σκαφών από επαγγελματικά σε ιδιωτικά.

Το ΣΔΟΕ ελέγχει και 1.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Εξαιτίας της προβλεπόμενης απαλλαγής από το ΦΠΑ, σε πολλές περιπτώσεις οι επισκευές των πλοίων γίνονται χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment