PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΣΔΟΕ: Κατασχέσεις εκατοντάδων χιλιάδων προϊόντων «μαϊμού»


Στην κατάσχεση εκατοντάδων χιλιάδων προϊόντων «μαϊμού» προχώρησε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε επιχειρήσεις και αποθηκευτικούς χώρους, στο Ηράκλειο Κρήτης το διάστημα από 23 – 28 Απριλίου 2018.

Ειδικότερα, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης κατέσχεσαν σε δύο αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης 244.755 τεμάχια εμπορεύματα με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, καπέλα, γυαλιά ηλίου, ζώνες, πορτοφόλια κ.λ.π.).

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η παραπάνω ποσότητα απομιμητικών προϊόντων, είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει κατασχεθεί, σε μία επιχειρησιακή δράση, από διωκτική υπηρεσία της χώρας.

Επίσης κατασχέθηκαν 34.500 τεμάχια πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών, μηχανολογικός εξοπλισμός επικόλλησης των σημάτων και συσκευασίας των προϊόντων, 3.828 κιβώτια συσκευασίας προϊόντων και κατάλογοι πώλησης απομιμητικών προϊόντων.

Για την υπόθεση συνελήφθη μία Ελληνίδα υπήκοος, ενώ διέφυγε τη σύλληψη ακόμη ένα άτομο. Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, σε ποσό άνω των 50.000.000 ευρώ. Ζητήθηκε, από το Τελωνείο Ηρακλείου, ο προσδιορισμός των αναλογούντων δασμών και φόρων για τα κατασχεθέντα είδη.

Επίσης σε τρεις επιχειρήσεις και ένα αποθηκευτικό χώρο σε περιοχές της Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης κατασχέθηκαν 29.125 εμπορεύματα με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λ.π.).

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, σε ποσό άνω των 3.000.000 ευρώ.

Παράλληλα σε ένα αποθηκευτικό χώρο στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης κατασχέθηκαν 32.305 προϊόντα «μαϊμού» διαφόρων κατηγοριών (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.λ.π.). Σε άλλο αποθηκευτικό χώρο κλιμάκια του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν 694.800 τεμάχια εμπορευμάτων (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κ.λ.π.) τα οποία αποτελούσαν προϊόντα (no name) λαθραίας εισαγωγής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Κινέζοι υπήκοοι και διαφεύγει τη σύλληψη ακόμη ένα άτομο. Οι αρχές σχημάτισαν δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέως.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα μεταφέρθηκαν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και καταστράφηκαν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment