PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σχόλια των πολιτικών για τις καταστροφές από την κακοκαιρία


Σε τραγωδία έχει εξελιχθεί η θεομηνία στη Μάνδρα Αττικής, καθώς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές πλημμύρες.

Πρ. Παυλόπουλος: Οδύνη για τα θύματα της θεομηνίας

Την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας που έπληξε την δυτική Αττική, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος από τις πρωινές ώρες ενημερώνεται για την εξέλιξη της κατάστασης απ΄την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Βαθιά θλίψη για τους νεκρούς εκφράζει ο Πρωθυπουργός

Τη βαθιά του θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας νωρίτερα είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση και την πορεία των επιχειρήσεων.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων, την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Να παρασχεθεί κάθε δυνατή στήριξη στους κατοίκους

«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη βαθιά του οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ημέρα πένθους και οργής

Ημέρα πένθους και οργής χαρακτηρίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τη σημερινή, σε δήλωσή της για την τραγωδία με τους νεκρούς και τις καταστροφές από τη θεομηνία στη δυτική Αττική.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, η οργή των ανθρώπων είναι δικαιολογημένη, καθώς, όπως λέει, είναι αδιανόητο να χάνονται τόσοι άνθρωποι εξαιτίας μιας βροχής. «Όσο έντονη κι αν είναι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» σημειώνει και προσθέτει ότι η υπεράνθρωπη προσπάθεια των δυνάμεων πολιτικής προστασίας δεν αρκεί, όταν ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και τα προληπτικά μέτρα απουσιάζουν παντελώς.

Η τυχόν φραστική ανάληψη ευθύνης δεν απαλύνει τον πόνο των συγγενών όσων έφυγαν, ούτε των ανθρώπων που καταστρέφονται, τονίζει και απευθύνει ομόθυμη, όπως αναφέρει, έκκληση «έστω την ύστατη στιγμή, να υπάρξει σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση, και, πάνω απ’ όλα, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

ΚΚΕ: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη δυτική Αττική εκφράζει το ΚΚΕ, ζητώντας παράλληλα να κινητοποιηθούν άμεσα όλες οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι, να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι και να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «οι νέες καταστροφές από τις πλημμύρες είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος», που «έχει ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση».

«Οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υλοποιούν έργα και υποδομές, που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτές οι ανάγκες θυσιάζονται στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων, για τα οποία πανηγυρίζει με θράσος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του.

Καλεί τέλος «τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία».

Τη θλίψη της εξέφρασε η Ένωση Κεντρώων: «Το κόμμα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τονίζει ότι «δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες που υπάρχουν, λέμε όμως ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος σύγχρονο και ισχυρό που θα είναι προστάτης των πολιτών. Ένα κράτος που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους πολίτες, αλλά θα τους δημιουργεί ασφάλεια».

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων έδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως «το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ό,τι σώζεται».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment