PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σχέδιο για τοποθέτηση 146 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στο Περιστέρι


Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ολοκληρώθηκε το σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Περιστερίου.

Με αυτό το σχέδιο που θα πρέπει να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, θα καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων που δε ρυπαίνουν καθόλου την ατμόσφαιρα.

Για την αξιολόγηση των εναλλακτικών σεναρίων τα οποία αποτέλεσαν τη βάση της στρατηγικής για την τελική χωροθέτηση των σταθμών, ο Δήμος Περιστερίου απευθύνθηκε στους φορείς της πόλης που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ως αποτέλεσμα της ευρείας διαβούλευσης, προέκυψε ένα σύνολο 90 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στα οποία θα τοποθετηθούν 146 φορτιστές για ΙΧ.

Επιπλέον, χωροθετήθηκαν 8 θέσεις στους σταθμούς των ΤΑΞΙ για τις ανάγκες των επαγγελματιών, 11 θέσεις για οχήματα ΑμεΑ και 1 θέση για τουριστικά λεωφορεία.

Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) του Δήμου Περιστερίου χρηματοδοτήθηκε από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», Άξονας Προτεραιότητας 4 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)».

Ο Αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Λύκος, τόνισε ότι: «Ο Δήμος Περιστερίου εκπόνησε ένα σύγχρονο, βιώσιμο, λειτουργικό και αποτελεσματικό σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που είναι αποδεκτό από όλους τους δημότες και πραγματοποιήθηκε με διαδικασίες συμμετοχικού σχεδιασμού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment