PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Σας πρόλαβε η χούντα» είπε ο Στ. Θεοδωράκης στον ΣΥΡΙΖΑ


Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή μόλις ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι και η χούντα είχε απαγορεύσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Μην νομίζετε ότι η άρνηση των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι αριστερά. Σας πρόλαβε η Χούντα! Αυτοί πρώτοι διακήρυτταν ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα καταστρέψουν την παιδεία γιατί θα σταματήσει ο έλεγχος του κράτους στο περιεχόμενο της μάθησης», είπε, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν και φώναζαν.

Η ένταση συνεχίσθηκε με ορισμένους βουλευτές να αποχωρούν από την Ολομέλεια και τον κ. Θεοδωράκη να τους λέει «πηγαίνετε τώρα για κανένα τσιγαράκι».

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Μία από τις θρυαλλίδες του φοιτητικού κινήματος το 1972 – 1973 ήταν η αποκάλυψη από πλευράς των φοιτητών της απαρχής ότι η χούντα ετοίμαζε δύο ιδιωτικές ξενόγλωσσες σχολές. Ενδεχομένως δεν τα ξέρει καλά ο Στ. Θεοδωράκης», σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε για «υποκρισία» τους κυβερνητικούς βουλευτές που υμνούν τη δημόσια παιδεία αλλά ταυτόχρονα στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια. Τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και υπέρ της αλλαγής στο μάθημα των θρησκευτικών και του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας.

Κάλεσε την Εκκλησία να δείξει τόλμη γιατί «το σύγχρονο σχολείο δεν χρειάζεται περισσότερο θρησκευτικά από φυσική, βιολογία, πληροφορική».

«Στην εκκλησία υπάρχουν αρκετοί ιεράρχες γήινοι και μετριοπαθείς με πρώτο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που δεν θα πρέπει να φοβηθούν αυτόν τον διάλογο», είπε αναφερόμενος στον διαχωρισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment