PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Σάρωσαν οι σειρές του Netflix στα βραβεία Emmy


Το Netflix αναδείχτηκε στον μεγάλο νικητή της 73ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Emmy, τα «τηλεοπτικά Όσκαρ», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής σε υπαίθριο χώρο του Λος Άντζελες, στο Live’s Event Deck, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Microsoft Theater, με οικοδεσπότη τον κωμικό ηθοποιό Cendric the Entertainer.

Συγκεκριμένα, o «γίγαντας του streaming» απέδειξε ξανά ότι δικαίως κατέχει τον εν λόγω τίτλο, φεύγοντας από την απονομή με 44 συνολικά βραβεία, συντρίβοντας τον ανταγωνισμό των HBO και HBO Max, τα οποία κέρδισαν συνολικά 19 βραβεία και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε καταγράψει το δίκτυο CBS το 1974, όταν οι σειρές μεταδίδονταν αποκλειστικά στα ερτζιανά, σε εβδομαδιαία βάση.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι νιώθω» είπε ο Πίτερ Μόργκαν, δημιουργός της βρετανικής δημοφιλούς σειράς «The Crown», που συγκέντρωσε, για μία ακόμη, φορά πλήθος βραβείων υποκριτικής, σεναρίου και σκηνοθεσίας.

Για την ιστορία, το «The Crown» (Το Στέμμα) και το «The Queen’s Gambit» (Το Γκαμπί της Βασίλισσας) σάρωσαν, αποσπώντος 11 βραβεία έκαστο. Όσον αφορά την τέταρτη σεζόν του «The Crown», η παραγωγή για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας απέσπασε, μεταξύ άλλων, τα βραβεία Καλύτερης Δραματικής σειράς, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Καλύτερης Ηθοποιού (Ολίβια Κόλμαν, για την ερμηνεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄), Καλύτερου Ηθοποιού (Τζος Ο’ Κόνορ, για την ερμηνεία του ως πρίγκιπας Κάρολος), Β΄ Γυναικείου ρόλου (Τζίλιαν Άντερσον, για την ερμηνεία της ως Μάργκαρετ Θάτσερ) και Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Τόμπιας Μένζιες, για την ερμηνεία του ως πρίγκιπας Φίλιππος).

«Θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα κέρδιζα» είπε η Ολίβια Κόλμαν καθώς παραλάμβανε το βραβείο, το οποίο χαρακτήρισε «ένα υπέροχο φινάλε σε ένα φανταστικό ταξίδι» με τους συντελεστές της σειράς. Η ευχαριστήρια ομιλία της ήταν αρκετά σύντομη, καθώς δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της, τον λόγο της οποίας μοιράστηκε με τους θεατές: «Έχασα τον μπαμπά μου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και θα του άρεσε πολύ να με έβλεπε εδώ», ανέφερε. Ο Τζος Ο’ Κόνορ αποθέωσε στην ομιλία του την Έμα Κόργουιν, που υποδύθηκε στο πλευρό του την πριγκίπισσα Νταϊάνα και ευχαρίστησε τη γιαγιά του -που πέθανε πριν από μερικούς μήνες, και τον παππού του για τα «σπουδαιότερα δώρα» που του χάρισαν, την καλοσύνη και την αφοσίωση.

Το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς απέσπασε η παραγωγή του Apple TV+, «Ted Lasso», το οποίο εξασφάλισε, επίσης, Emmy για τρεις από τους ηθοποιούς του, και συνολικά 7 βραβεία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες, Netflix και Apple TV+, δεν είχαν κερδίσει τα μεγάλα βραβεία Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς στο παρελθόν.

Το Netflix με τη σειρά «The Queen’s Gambit», απέσπασε, επίσης, το βραβείο καλύτερης μίνι σειράς αλλά η πρωταγωνίστριά του, Άνια-Τέιλορ Τζόι, έχασε το βραβείο Α΄ Γυναικείου από την Κέιτ Γουίνσλετ -συγκεκριμένα, το «Mare of Easttown» του HBO διεκδίκησε τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες ηθοποιών για μια μίνι σειρά, με την Γουίνσλετ να κερδίζει τον καλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο, για την ερμηνεία της ως ντετέκτιβ μικρών πόλεων που ερευνά τη φρικιαστική δολοφονία μιας έφηβης μητέρας.

Οι αστέρες της μικρής οθόνης παρέστησαν στην τελετή απονομής για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας της COVID-19. Ωστόσο, οι προσκεκλημένοι περιορίζονταν στους 500 και τα υγειονομικά μέτρα ήταν πολύ αυστηρά.

Οι νικητές των φετινών βραβείων Emmy

Καλύτερη Δραματική Σειρά
The Crown (Netflix)

A΄ Ανδρικός σε Δραματική Σειρά
Τζος Ο’ Κόνορ – The Crown (Netflix)

Α΄ Γυναικείος σε Δραματική Σειρά
Ολίβια Κόλμαν – The Crown (Netflix)

Β΄ Ανδρικός σε Δραματική Σειρά
Τομπάις Μένζις – The Crown (Netflix)

Β΄ Γυναικείος σε Δραματική Σειρά
Τζίλιαν Άντερσον – The Crown (Netflix)

Σκηνοθεσία σε Δράμα
The Crown (Netflix)

Σενάριο σε Δράμα
The Crown (Netflix)

Καλύτερη Κωμική Σειρά
Ted Lasso (Apple TV+)

Α΄ Ανδρικός σε Κωμική Σειρά
Τζέισον Σουντέκις – Ted Lasso (Apple TV+)

A΄ Γυναικείος σε Κωμική Σειρά
Τζιν Σμαρτ – Hacks (HBO Max)

B΄ Ανδρικός σε Κωμική Σειρά
Μπρετ Γκόλντστιν – Ted Lasso (Apple TV+)

B΄ Γυναικείος σε Κωμική Σειρά
Χάνα Γουάντινχαμ – Ted Lasso (Apple TV+)

Σκηνοθεσία σε Κωμωδία
Hacks (HBO Max)

Σενάριο σε Κωμωδία
Hacks (HBO Max)

Καλύτερη Μίνι Σειρά
The Queen’s Gambit (Netflix)

Α΄ Ανδρικός σε Μίνι Σειρά
Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (Halston)

A΄ Γυναικείος σε Μίνι Σειρά
Κέιτ Γουίνσλετ – Mare of Easttown (HBO)

B΄ Ανδρικός σε Μίνι Σειρά
Ίβαν Πίτερς – Mare of Easttown (HBO)

B΄ Γυναικείος σε Μίνι Σειρά
Τζουλιάν Νίκολσον – Mare of Easttown (HBO)

Variety (Μαγνητοσκοπημένο)
Hamilton (Disney+)

Variety (Live)
Stephen Colbert’s Election Night 2020: Democracy’s Last Stand Building Back America Great Again Better 2020 (Showtime)

Σενάριο σε Μίνι Σειρά
I May Destroy You (HBO)

Σκηνοθεσία σε Μίνι Σειρά
The Queen’s Gambit (Netflix)

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα
RuPaul’s Drag Race (VH1)

Variety Sketch
Saturday Night Live (NBC)

Talk Show
Last Week Tonight With John Oliver (HBO)

Σενάριο σε Variety
Last Week Tonight With John Oliver (HBO)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης

Peristeri News

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Peristeri News

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Leave a Comment