PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σαρώνει η «Χρεοκρατία» (v)


Τις 500.000 επισκέψεις αναμένεται να φτάσει σήμερα το ντοκιμαντέρ “Debtocracy” του Άρη Χατζηστεφάνου και της Σοφίας Κιτίδη.

Τις 500.000 επισκέψεις αναμένεται να φτάσει σήμερα το ντοκιμαντέρ “Debtocracy” του Άρη Χατζηστεφάνου και της Σοφίας Κιτίδη.

Η επιτυχία του ντοκιμαντέρ θεωρείται πρωτοφανής, τόσο για την επισκεψιμότητα – αλλά και την «αναπαραγωγή» της δημοσιογραφικής δουλειάς, από άπειρους διαδικτυακούς τόπους – όσο και για το ότι πρόκειται για το πρώτο δημοσιογραφικό προϊόν στη δημιουργία του οποίου συνέβαλαν πολίτες.

Ιδού πως περιγράφει σε συνέντευξη του ο Άρης Χατζηστεφάνου, το πώς βγήκε τελικά στο φως η «Χρεοκρατία»: «Αρχικά πορευθήκαμε κάπως όπως ένας μαθητευόμενος μάγος. Ξεκινήσαμε με ένα πιο μικρό πρότζεκτ, να κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για το χρέος.

Βάλαμε λεφτά απ’ την τσέπη μας και κάποια στιγμή που βρεθήκαμε να είμαστε 4-5000 ευρώ μέσα σκεφτήκαμε να ανοιχτούμε στον κόσμο. Δεν θέλαμε χορηγίες, δεν θέλαμε τίποτα, δεν μπορούσαμε πλέον να το αντέξουμε, οπότε είπαμε πως αν θέλετε μια ανεξάρτητη παραγωγή στην οποία ο καθένας θα μπορεί να είναι συμπαραγωγός και να μπει στο τέλος το όνομά του, δώστε ό,τι θέλετε. Ζητήσαμε να βοηθήσουν οι άνθρωποι οικονομικά και από κάποια στιγμή και μετά δεν μπορούσαμε να τους σταματήσουμε».

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος: « Άρχισαν να δίνουν από ένα ευρώ μέχρι 200 και 300 (!) και το βασικό ποσό των 8.000 ευρώ -που ήταν ο βασικός κορμός- καλύφθηκε μέσα σε δέκα μέρες. Το απίστευτο ήταν ότι, όταν κάποια στιγμή ανακοινώσαμε με μεγάλα κόκκινα γράμματα «καλύφθηκαν τα βασικά έξοδα» και «αν θέλετε τώρα βοηθάτε σε έξοδα διανομής», ο κόσμος συνέχιζε να δίνει χρήματα. Εμείς θα δίναμε ένα DVD, όμως τώρα με τα χρήματα που μαζεύτηκαν, μπορούμε να κάνουμε διανομή, να μεταφράσουμε σε άλλες γλώσσες, σκεφτόμαστε να συμμετάσχουμε σε φεστιβάλ, να φύγει για όλη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment