PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Σαν τους κλέφτες κυβέρνηση, Δημ. Αρχή και εργοδοτικός συνδικαλισμός»


Ανακοίνωση της Σωματειακής Eπιτροπής Eργαζομένων Δήμου Περιστερίου:

Η Κυβέρνηση έφερε σαν τον κλέφτη μέσα στο Σαββατοκύριακο Ασφαλιστικό και Φορολογικό, προσπάθησαν να κρύψουν τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στην απεργία και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Η Διοίκηση του δήμου Περιστερίου εφευρετική στο να δημιουργεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, σαν κλέφτης φυγάδεψε αποβραδίς τα απορριμματοφόρα από το δημοτικό γκαράζ σε γειτονικό πάρκινγκ, βάζοντας για άλλη μια φορά πλάτη πρωτοκλασάτα μέλη του προεδρείου του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου μας.

Ο Εργοδοτικός Συνδικαλισμός Κλείσανε την ημέρα της απεργίας την πόρτα του γκαράζ για να παρεμποδίσουν τάχα τη έξοδο των απορριμματοφόρων, γνωρίζοντας ότι την ίδια στιγμή τα απορριμματοφόρα είχαν φυγαδευτεί σε διπλανό πάρκινγκ αφού αυτό έγινε και με μέλη του προεδρείου του συλλόγου, σαν να επιδίωκαν την αυτογελιοποίηση τους, προσπαθώντας ακόμη μια φορά να απαξιώσουν τους αγώνες του εργατικού κινήματος.

Συναδέλφισσες – φοι από την Παρασκευή έως την Κυριακή 1 Μάη, σε όλο το τριήμερο, των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα του Συνδικάτου μας και του ΠΑΜΕ για ξεσηκωμό, στείλαμε το δικό μας μήνυμα οι εργαζόμενοι δεν εγκρίνουν, δεν νομιμοποιούν τα μέτρα – λαιμητόμο στα δικαιώματά τους!

Το μήνυμα αυτό πρέπει να στείλουμε ακόμα πιο δυνατά και ιδιαίτερα οι  εργαζόμενοι που αισθάνονται σήμερα απογοητευμένοι, εξαπατημένοι, προδομένοι, που ακούνε από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι η σημερινή ζωή χωρίς δικαιώματα είναι μονόδρομος, ότι πλέον αυτοί και οι οικογένειές τους τα έχουν δοκιμάσει όλα και δεν υπάρχει διέξοδος.

Αλήθεια συνάδελφοι τι δοκιμάσαμε  όλα αυτά τα χρόνια; Δοκιμάσαμε τις κυβερνητικές εναλλαγές και το μόνο που άλλαξε είναι το ποιος εφαρμόζει πιο γρήγορα και πιο βαριά αντιλαϊκά μέτρα. Δοκιμάσαμε να κάνουμε στην άκρη τις ανάγκες μας για το «καλό» της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας και το πληρώνουμε ακριβά. Δοκιμάσαμε τη λογική του «μικρότερου κακού» και το ότι «υπάρχουν και χειρότερα» και είδαμε τον κατήφορο να μην έχει σταματημό. Δοκιμάσαμε παγίδες πολλές, όπως τη «σκληρή διαπραγμάτευση» εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, αλλά είδαμε το λογαριασμό να έρχεται  ξανά σε εμάς  και τις οικογένειές μας.

Συνάδελφοι τα μετρά δεν έχουν τέλος, η συγκυβέρνηση πάρα τους προπαγανδιστικούς πανηγυρισμούς των τελευταίων ημερών, το επόμενο δεκαήμερο ετοιμάζει νέο πολυνομοσχέδιο σε βάρος των εργαζομένων. Καθώς και μνημόνιο διάρκειας (αυτόματος κοφτής) που προβλέπει ακόμα μειώσεις μισθών και απολύσεις στο δημόσιο.

Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και την πραγματική μας δύναμη, το δικό μας δρόμο, αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Δίνοντας το «παρών» στον αγώνα για τη ζωή που δικαιούμαστε και βάζοντας στην μπάντα τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό. Κόντρα στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό ΑΔΕΔΥ- ΠΟΕ ΟΤΑ και του συμβιβασμένου πρωτοβάθμιου σωματείου μας, που όχι μόνο δεν συνέβαλαν στην οργάνωση του απεργιακού τριήμερου αλλά έδειξαν και την γύμνια τους, που είναι δείγμα απαξίωσης από τους εργαζομένους, βλέποντας ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας με τα αντιλαϊκά μέτρα. Μιας και όλο το προηγούμενο διάστημα πανηγύριζαν για το καλό NAI στο Τσίπρα ενάντια του κακού OXI στο Γιούνκερ, και για τα αποτελέσματα των «σκληρών διαπραγματεύσεων» εντός των στεγανών της Ε.Ε.

Οι αγώνες μας συνέβαλαν στην καθυστέρηση των μέτρων, οργανώνουμε την συνέχεια των αγώνων να ανατρέψουμε ριζικά την πολιτική που εξυπηρετεί μια χούφτα παράσιτα , και όχι το Λαό και τους Εργαζομένους.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ!!! ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ!!!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment