PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σάμος: Πτώση ελικοπτέρου που επιχειρούσε σε κατάσβεση πυρκαγιάς


Δυσάρεστες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Σάμο, καθώς κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, ένα ελικόπτερο τύπου Mi 8 με τετραμελές πλήρωμα, μισθωμένο από την Ουκρανία, έπεσε στη θάλασσα περιοχή της Πλάκας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού στις 19:55, έχουν βρεθεί τα τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Ο Ρουμάνος πιλότος εντοπίστηκε γύρω στις 18:30, ενώ μια ώρα αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερο μέλος του πληρώματος, στον οποίο γίνεται ΚΑΡΠΑ. Στις 19:55 το Λιμενικό ενημέρωσε ότι βρέθηκε και τρίτο μέλος του πληρώματος.

Οι άνεμοι πνέουν τουλάχιστον 7 μποφόρ και στις έρευνες συμμετέχουν τρια πλοία του Λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής μονάδας FLAME του ΕΑΑ / meteo.gr, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή θα παραμείνουν δυσμενείς έως αργά το απόγευμα (18:00-19:00), οπότε και αναμένουμε πρόσκαιρα να βελτιωθούν.

Η βελτίωση αυτή θα χαρακτηριστεί από τη σταδιακή ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής δασική καύσιμης ύλης σε επίπεδα άνω του 10%, στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν το δύσκολο έργο ελέγχου της φωτιάς.

Ωστόσο, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και έως τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης ( 13/07 21:00 με 14/07 12:00) φτάνοντας σε εντάσεις τα 7-8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment