PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς – Στουρνάρας συμφώνησαν για τα μέτρα



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέληξαν σε συμφωνία για το πακέτο των μέτρων, ύψους 11,7 δις ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέληξαν -κατά τη χθεσινή τους συνάντηση- σε συμφωνία για το πακέτο των μέτρων, ύψους 11,7 δις ευρώ. Ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει σήμερα τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη και τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν κατά την αυριανή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και η κατάργηση του αφορολογήτου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η αυριανή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θεωρείται κρίσιμη, καθώς θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να εξασφαλίσει τη συμφωνία των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων στο πακέτο που ετοιμάστηκε, ώστε να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό.

Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά και επέλθει συμφωνία των αρχηγών, ενδέχεται το πακέτο των μέτρων να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, λίγο πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 του μηνός.

Μέχρι στιγμής, ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει και το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε ένα μόνο άρθρο, προκειμένου να αποφευχθούν οι διαρροές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment