PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς – Λαγκάρντ: Ικανοποίηση και διαβεβαιώσεις


Η Κριστίν Λαγκάρντ μπορεί να μην άνοιξε τα χαρτιά της στις δηλώσεις της για τα σχέδια του ταμείου απέναντι στο ελληνικό χρέος, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να βρίσκεται ενεργά στο πλευρό της χώρας μας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μπορεί να μην άνοιξε τα χαρτιά της στις δηλώσεις της για τα σχέδια του ταμείου απέναντι στο ελληνικό χρέος, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να βρίσκεται ενεργά στο πλευρό της χώρας μας διαψεύδοντας τα σενάρια περί αποχώρησης του διεθνούς ταμείου.

Το τι ειπώθηκε στην 45λεπτη συνάντηση που είχαν Λαγκάρντ και Σαμαρά το γνωρίζουν μόνο οι δυο τους καθώς έγινε χωρίς την παρουσία συνεργατών. Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε με θετικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά δεν είπε κουβέντα για το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, κάτι που είχε υποστηρίξει στο πρόσφατο παρελθόν.

«Ο πρωθυπουργός Σαμαράς και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επαίνεσα την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα προς την δημοσιονομική της προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική σταθεροποίηση και υπογράμμισα την σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ισχυρού προϋπολογισμού το 2014 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει» είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης διέρρευσε ότι «η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα», ότι «έγινε ανασκόπηση της πορεία της ελληνικής οικονομία και της προοπτικής της, καθώς και η πορεία του ελληνικού προγράμματος», αλλά και ότι «συζητήθηκαν όλα τα θέματα».

Στις 20:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) ο Αντώνης Σαμαράς θα ξαναπεράσει μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες την πόρτα του Λευκού Οίκου και θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment