PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς: Η κυβερνηση καλεί το λαό σε διπλή μιζέρια


Τη σύναψη μιας συμφωνίας εμπιστοσύνης κι ενός συμβολαίου αξιοπρέπειας με τους Έλληνες πολίτες, που θα προάγουν μια νέα πολιτική και θα οδηγήσουν τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τη σύναψη μιας συμφωνίας εμπιστοσύνης κι ενός συμβολαίου αξιοπρέπειας με τους Έλληνες πολίτες, που θα προάγουν μια νέα πολιτική και θα οδηγήσουν τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας απόψε και κεντρική εκδήλωση στην Κομοτηνή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό για «θυσίες χωρίς αντίκρισμα» που «αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος».

Πέρσι, είπε ο κ. Σαμαράς, «μας έλεγαν ότι θα μείωναν για το 2010 το έλλειμμα στο 8,2%. Ύστερα μας είπαν ότι θα το συγκρατούσαν στο 9,4%. Τώρα μας λένε ότι το έλλειμμα έφτασε το 10,6%».

Τόνισε δε, ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, προστέθηκαν επιπλέον μέτρα για το 2011, με συνέπεια «από μέτρα ύψους 9 δις ευρώ που προέβλεπε το Μνημόνιο για το 2011, τώρα με τα νέα μέτρα ο λογαριασμός να υπερβαίνει τα 17 δις. Διπλάσια δηλαδή μέτρα απ΄ ότι αρχικά προέβλεψε η Κυβέρνηση και το ΔΝΤ με το Μνημόνιο».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι σήμερα ανέγνωσε «μια έκθεση ιδεών», χωρίς να μιλήσει για την «ταμπακιέρα» και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων για μετά το Πάσχα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι το κόμμα του έχει ρεαλιστικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση, που δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, δεσμευόμενος ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην ισονομία μεταξύ των πολιτών.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στο «ενδεχόμενο εκλογικού εκβιασμού» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε. Αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο»

Τέλος ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θέσπιση μιας σύγχρονης μειονοτικής πολιτικής, ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους. «Πιστεύω ακλόνητα ότι στη Θράκη έχουμε χρέος να οικοδομούμε διαρκώς, ένα Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, που θα σέβεται απόλυτα τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική καταγωγή», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαιώνοντας πως η παράταξή του, η οποία θεμελίωσε την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη, θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια για τον ίδιο στόχο.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, τους παραγωγικούς φορείς της Ροδόπης, ενώ θα επισκεφθεί και τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment