PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς: «Διορθώνουμε σφάλματα του μνημονίου»


Πρωτογενές πλεόνασμα, ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας είναι οι επόμενοι στόχοι της κυβέρνησης.

Πρωτογενές πλεόνασμα, ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας είναι οι επόμενοι στόχοι της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα θα πάει για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων

«Η κατάσταση σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ήταν πέρσι τέτοιο καιρό. Κανείς δεν περίμενε τα πράγματα να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά στον ένα χρόνο διακυβέρνησης που συμπληρώσαμε, υπάρχει σημαντική αλλαγή και τη γνωρίζουν όλοι. Αλλάξαμε και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και τη θέση της χώρας στο διεθνές προσκήνιο και την τάση της οικονομίας μας, που όλοι δέχονται πως τώρα σταθεροποιείται. Στο μεταξύ διορθώνουμε και άλλα σφάλματα του μνημονίου, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση. Μόλις εξομαλύνθηκαν κάπως οι φορολογικές εισπράξεις, το μειώσαμε από το 23% στο 13%! Και με το που θα κλείσει η χρονιά με πρωτογενές πλεόνασμα, το μεγαλύτερο μέρος του –το 70%- θα το δώσουμε για να διορθωθούν κάποιες από τις προηγούμενες αδικίες, όπως η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων».

Παράλληλα επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν θα αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. «Τι μου ζητάτε να απαντήσω; Με ρωτάτε για κάτι που δεν πρόκειται να γίνει. Κι έχω ήδη πει δημόσια ότι δεν πρόκειται να γίνει… Να με ρωτάτε γι’ αυτά που κάνουμε ή προτιθέμεθα να κάνουμε, το καταλαβαίνω. Να με ρωτάτε γι’ αυτά που συμβαίνουν, ακόμα κι αν δεν ευθυνόμαστε εμείς, το καταλαβαίνω, επίσης. Όταν, όμως, με ρωτάτε γι’ αυτά που δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να κάνουμε, τι να σας πω; Δεν θα γίνει!» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν επιδιώκει την διαγραφή του χρέους αλλά την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ‘διεκδικεί με αξιώσεις’ να βγει πρώτο κόμμα. Το αντίθετο μάλιστα: παντού κάνει εντύπωση το γεγονός ότι στο δύσκολο χρόνο που μεσολάβησε, και κατά τη διάρκεια του οποίου πάρθηκαν οδυνηρά μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις. Όταν αρχίσει η ανάκαμψη, που οι περισσότεροι πλέον προεξοφλούν, τα πράγματα θα είναι μάλλον πιο δύσκολα για τη λαϊκίστικη πολιτική του. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει ακριβώς ‘διαγραφή χρέους’. Επιδιώκει χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».

Με κατηγορηματικό τρόπο απάντησε και στα σενάρια που θέλουν το ΤΑΙΠΕΔ να … μετακομίζει και ξένοι να διαχειρίζονται την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Για να κλείσουμε ένα ανύπαρκτο θέμα, σας υπενθυμίζω την προχθεσινή δήλωση της ίδιας της Κομισιόν, ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Τελεία και παύλα…».

Όσον αφορά το θέμα της Συρίας ο πρωθυπουργός σημείωσε «Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε περίπτωση, όπως είμαστε υποχρεωμένοι εξάλλου και από τη γεωγραφική μας θέση. Μας απασχολεί όμως και η νομιμοποίηση της όποιας επιλογής και το τι θα ακολουθήσει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment