Πολιτική

Σακελλαροπούλου σε Ματαρέλα: Η Ελλάδα στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ιταλικού λαού

Με τον Ιταλό ομόλογό της, Σέρτζιο Ματαρέλα, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να του μεταφέρει την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της ίδιας προσωπικά προς τον δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό. Εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και τον θαυμασμό της για την υπεύθυνη στάση των ιταλών πολιτών ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έστειλε παράλληλα και μήνυμα αισιοδοξίας  για τη δοκιμαζόμενη Ιταλία, ευχόμενη «andrà tutto bene» (όλα θα είναι καλά).

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά την κ. Σακελλαροπούλου για την ειλικρινή έκφραση συμπαράστασης εκ μέρους της και εξέφρασε την ελπίδα να αντιμετωπιστεί σύντομα και με επιτυχία η πανδημία που δεν γνωρίζει σύνορα κι έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής όλων των ανθρώπων. Ευχήθηκε επίσης  η εμπειρία της Ιταλίας να βοηθήσει τις άλλες χώρες να  αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα και με λιγότερα θύματα την πανδημία, επισημαίνοντας ότι τα αυστηρά μέτρα προστασίας είναι εντελώς απαραίτητα για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Ιταλό Πρόεδρο για τα συγχαρητήρια και τις ευχές που της απέστειλε για την ανάληψη των καθηκόντων της, εκφράζοντας την επιθυμία η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που συνδέονται με πολύ δυνατές σχέσεις φιλίας, να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μιμείται τον Πόντιο Πιλάτο

Peristeri News

Άδ. Γεωργιάδης: Κανένα blackout στην Ελλάδα τον χειμώνα

Peristeri News

Leave a Comment