PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σ. Τσιόδρας: Ποιοι πρέπει να κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας


Διευκρίνιση για το ποιοι πρέπει να φοράνε προστατευτικές μάσκες λόγω κορωνοϊού έκανε στη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας συστήνεται για τους επαγγελματίες Υγείας ξεκαθάρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε εικόνες με ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν μάσκες για να προστατευτούν.

Στο ερώτημα που προκύπτει για το κατά πόσο θα μπορούσαν όλοι να φορέσουν μάσκες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απάντησε ότι συστήνεται για το υγειονομικό προσωπικό και όχι για τους πολίτες εκτός και αν είναι άρρωστοι, όπου στην περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε χθες, Δευτέρα, και αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος από τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικές κλινικές μελέτες, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις.

«Η χρήση των μασκών, αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος στη χρήση μάσκας προέρχεται από το στόμα και τη μύτη αυτών που ασθενούν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment