PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σ. Πουλικόγιαννης: Στόχος της επίθεσης της Χ.Α. ο έλεγχος της Ζώνης


Στοχευμένη ήταν η επίθεση του τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος μου, με απώτερο στόχο τον έλεγχο της Ζώνης, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης, συνεχίζοντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο για την επίθεση που είχαν δεχθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. 

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι εργαζόμενος στα Ναυπηγεία που γράφτηκε στο Σωματείο της Χρυσής Αυγής του είπε: «Σωτήρη, εγώ δεν έχω πρόβλημα μαζί σου, αλλά αυτοί μου είπαν πως θα βρω δουλειά γιατί τα έχουν καλά με τους εργολάβους…». «Για αυτό το Σωματείο της Χρυσής Αυγής το λέμε δουλεμπορικό…» πρόσθεσε.

Ο κ. Πουλικογιάννης επανέλαβε, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, ότι «η επίθεση δεν αφορούσε εμάς, αφορούσε το πώς θα αλλάξει, πώς θα λειτουργεί η Ζώνη με βάση όσα συμφωνήθηκαν». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω ποια θα ήταν η συνέχεια αν δεν είχε πάρει η υπόθεση αυτήν τη διάσταση, γιατί οι απειλές ακόμη και σήμερα συνεχίζονται».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το Σωματείο της Χρυσής Αυγής εξασφαλίζει στους εργολάβους φτηνή και ανασφάλιστη εργασία «εξαθλιωμένων», ενώ, όπως τόνισε: «Το να παρέχει κάποιος τέτοιου είδους υπηρεσία στους εργολάβους δεν μπορεί να γίνεται έτσι. Στη δική μου την εκτίμηση ή υπάρχει οικονομική ανταλλαγή ή υπάρχει το θέμα του “πελατολογίου” που λέμε των κομμάτων και των καταλόγων τους».

Ο κ. Πουλικόγιαννης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στον Παύλο Φύσσα, ο οποίος, όπως είπε, «ήταν ένα τρομερό παιδί». Πρόσθεσε ότι τον γνώριζε καθώς ο μουσικός είχε δουλέψει στα Ναυπηγεία και ήταν μέλος του Συνδικάτου: «Δυστυχώς είχε δουλέψει με κάποιους από αυτούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του … ήταν ένα τρομερό παιδί και στη δουλειά και στις παρέες. Δεν δημιουργούσε προβλήματα, ήταν γελαστός, είχε κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, σκάρωνε στιχάκια και στη δουλειά επάνω…».

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,  ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο ο γιατρός που είχε παραλάβει το άψυχο σώμα του, του είχε πει για τον δράστη του μαχαιρώματος: «Ή αυτός που το έκανε το έχει ξανακάνει ή έχει εκπαιδευτεί ειδικά για αυτό το πράγμα».

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ο μάρτυρας μίλησε για σχέδιο για το οποίο «έγινε με προετοιμασία και υπήρχε ετοιμότητα, ενώ για την υλοποίησή του απαιτείται εκπαίδευση».

Αναφερόμενος ειδικότερα στα ειδικά κατασκευασμένα στυλιάρια με τα οποία, όπως είπε, έγινε η επίθεση, ο κ. Πουλικόγιαννης ανέφερε ότι αυτά τα εργαλεία ο ίδιος τα χαρακτηρίζει φονικά, με προορισμό να κάνουν ζημιά είτε σε άψυχα είτε σε έμψυχα. «Όταν σηκώνεται ένα τέτοιο εργαλείο και πέφτει στο κεφάλι αφαιρεί ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Ένταση στη δίκη

Κατά τη διάρκεια της δίκης δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης, προκαλώντας εκνευρισμό στην Έδρα, με την πρόεδρο να κάνει διαρκώς παρατηρήσεις.

Εκνευρισμό στην πρόεδρο προκάλεσε όμως και η παρέμβαση του κοινού της Χρυσής Αυγής, όταν, σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής για το «ποιος αιματοκύλισε την ανθρωπότητα», ακούστηκε από πολλούς η απάντηση «ο Στάλιν και ο Μάο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Leave a Comment