PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σ.Ε.Π.Ε Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»: Συγκέντρωση-διαμαρτυρία στις 15/4 στο ΥΠΠΕΘ


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειρστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», με την οποία γνωστοποιεί τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 15/4, στις 11:30.

Αναλυτικά:

 

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

 

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά την Παρασκευή 15/4 στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 11:30

 

                         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα!
ΟΧΙ στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την ανασφάλεια και την εργασιακή περιπλάνηση!

 

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε πρόταση-σχέδιο που αφορά στον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2016 – 2017. Με τη ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο παγιώνεται το καθεστώς της αδιοριστίας, πολλαπλασιάζονται οι αδικίες και τα αδιέξοδα, σπρώχνονται συνάδελφοι έξω από την εργασία. Αλλάζουν σημαντικά τα κριτήρια και οι πίνακες προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών, δημιουργούνται νέες ομαδοποιήσεις,  διχάζοντας  εκ νέου τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μεταξύ τους  . Ουσιαστικά, η διάταξη αυτή, αποτελεί αντιγραφή και συνέχεια του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3848/2010 της Διαμαντοπούλου (και μάλιστα σε χειρότερη μορφή), του νόμου που προώθησε την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, το θεσμό του μέντορα κ.ά. Έναν νόμο, που οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα τους κατάφεραν να καταστήσουν ανενεργές πολλές πλευρές του.

Αποκαλύπτεται και με τον τρόπο αυτό ο συνολικός σχεδιασμός του υπουργείου:  Μειωμένος προϋπολογισμός για προσλήψεις αναπληρωτών, ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο σύνολο των εργασιακών σχέσεων και του ωρολόγιου  προγράμματος με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού και τη μείωση του κόστους με κάθε τίμημα. Η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι άμεσα δεμένες με τις επιχειρούμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Είναι συνέχεια των μέτρων για το φορολογικό, για το νέο μισθολόγιο, την αξιολόγηση, τις απολύσεις. Μπροστά μας έχουμε την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.. Μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους προετοιμάζουμε τη 48ωρη Γενική Απεργία με αίτημα «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» και το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.

Οι συνδικαλιστικές  πλειοψηφίες ΔΟΕ  και  ΟΛΜΕ έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί καλλιέργησαν στάση αναμονής και αυταπάτες στους εκπαιδευτικούς πως μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις με το Υπουργείο θα λυθούν τα ζητήματα. Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης  με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ και της ΕΕ ανοίγουν τον δρόμο για αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και μόνιμων). 

ΤΕΡΜΑ πια στην κοροϊδία! ΑΜΕΣΗ κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς!

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση, το ΔΣ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας [11 πμ-2 μμ] και 2ωρη [2 μμ-4 μμ] την Παρασκευή 15-4-16.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά την Παρασκευή 15/4 στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 11:30

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment